Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj
Foto: KURIR

RIK

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Politika -
Članovi biračkog odbora dužni da zapečaćene glasačke kutije bez odlaganja odnesu u sedište opštine Raška

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) usvojila je uputstvo za sprovođenje parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji, koje između ostalog predviđa da se po zatvaranju biračkih mesta u južnoj pokrajini glasovi ne prebrojavaju na Kosovu i Metohiji, već u Raškoj.

RIK je uputstvo usvojila u petak uveče sa 24 glasa za od 33 prisutna člana, a ono je doneto u situaciji gde bez saradnje sa Misijom OEBS nije moguće garantovati bezbednost učesnika u izbornom postupku.

Uputstvo je doneto na osnovu Informacije Ministarstva za Kosovo i Metohiju, koja je upućena izbornoj komisiji, a koja je nastala na osnovu kontakata sa predstavnicima OEBS.

U uputstvu je navedeno da su članovi biračkog odbora dužni da zapečaćene glasačke kutije sa svim upotrebljenim glasačkim listićima, izvodima iz biračkim spiskova i zapečećenim kovertama u kojima se nalaze neupotrebljeni glasački listići, bez odlaganja odnesu u sedište opštine Raška, gde ih predaju koordinatorima RIK-a.

Koordinatori RIK organizovaće da članovi biračkog odbora u sedištu te opštine otvore glasačke kutije, utvrde rezultate izbora za predsednika Republike i izbora za narodne poslanike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track