Ljajić: Pregovori o vladi mogu da se oduže

Ljajić: Pregovori o vladi mogu da se oduže

Politika -
Kola su se slomila na onome ko je najmanje kriv, ko je najviše radio i obavljao svoj posao najbolje što je mogao u datim okolnostima, smatra Ljajić

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je da se pregovori o formiranju vlade sada mogu odužiti zbog novih okolnosti nakon pobede Tomislava Nikolića na predsednički izborima.

"Sada predstoji period pregovora o formiranju vlade, sigurno je da će ti razgovori trajati duže nego što je bilo predviđeno", kazao je Ljajić.

On je ocenio da je porazom na predsedničkim izborima Boris Tadić platio cenu za svo nezadovoljstvo u zemlji.

"Kola su se slomila na onome ko je najmanje kriv, ko je najviše radio i obavljao svoj posao najbolje što je mogao u datim okolnostima", smatra Ljajić, čija stranka je na izborima nastupila u koliciji na čijem čelu je Tadićeva Demokratska stranka.

On je naveo da je SDPS obavila svoj deo posla pošto je u Sandžaku i Novom Pazaru dobio većinsku podršku, od čak 85 odsto glasova, a na birališta je izašlo više glasača nego u prvom krugu.

Ljajić, koji je još aktuelni ministar rada i socijalne politike, smatra da je pobeda Nikolića, ipak, iznenađenje, s obzirom na to da je Tadić u prvom krugu imao bar minimalnu prednost, a u drugom krugu, ga je podržala većina stranaka. "Podrška stranaka je očigledno bila verbalna i nije uspela da se materijalizuje", smatra Ljajić, dodajući da je upravo ta podrška stvorila atmosferu da Tadić sigurno pobeđuje i mnoge glasače zadržala kod kuće.

On smatra da je uticao i stav mnogih analitičara i intelektualaca da treba glasati "belim listićima", a takvu kampanju ocenio je "svojevrsnim eksperimentom sa državom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track