Najnovije vesti

MIROSLAV ALEKSIĆ O O POKUŠAJIMA REŽIMA DA UGASI KURIR I UNIŠTI AMG: Pritisci na medije su najava pada autoritarnih režima
Foto: Nebojša Mandić

Znak slabosti

MIROSLAV ALEKSIĆ O O POKUŠAJIMA REŽIMA DA UGASI KURIR I UNIŠTI AMG: Pritisci na medije su najava pada autoritarnih režima

Politika

Javnost Srbije u velikoj većini već danima protestuje zbog grubog kršenja zakona koje sprovode organi Poreske uprave po nalogu režima i ističe da je reč o dvostrukim standardima, diskriminaciji i grubom kršenju Ustava i zakona.

 

Miroslav Aleksić, lider Narodog pokreta Srbije kaže da su metode pritisaka iste kao i 90-tih.


- Plan je poznat i isti je kao i devedesetih - potrebno je ugušiti svako drugačije mišljenje i svaku kritiku režima. I metode pritisaka na medije su iste kao i 90-tih, samo su snažnije i to vidimo na primeru "Kurira". Ne sumnjam da će i drugi, objektivni mediji koji dosad nisu došli na red, trpeti slične pritske. Takvi pritisci su, već se pokazalo, najava pada i znak slabosti autoritarnih režima. A kako posluju "Novosti", to više niko ne zna. Bivši ministar informisnja Aleksandar Vučić s namerom stvara haotično stanje u medijima i to nije počelo juče, navodi Aleksić za Kurir.

 

Janko Veselinović, univerzitetski profesor prava i predsednik Pokreta za preokret, istakao je da u slučaju Adrija medija grupe prekršen Ustav na čak osam mesta. Kako kaže, kada je u pitanju odluka poreskih organa da blokira račun AMG bez navođenja iznosa duga i pravnog osnova, povređeno je više osnovnih ustavnih načela.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...