KAO KULA OD KARATA! VUK JEREMIĆ: Vlast SNS-a počeće da se ruši posle prvog poraza!
Foto: Promo

za dostojanstvene građane

KAO KULA OD KARATA! VUK JEREMIĆ: Vlast SNS-a počeće da se ruši posle prvog poraza!

Politika -

BEOGRAD - Kada dožive prvi izborni poraz, a na beogradskim izborima mogu da izgube, vlast SNS će krenuti da se ruši kao kula od karata, poručio je večeras Vuk Jeremić na skupu u beogradskoj opštini Stari Grad, gde se obratio gradjanima i buduchim aktivistima svoje partije.

Govoreći pred nekoliko stotina ljudi, Jeremić je istakao da opozicija ima više glasova od pozicije u prestonici.

“U Beogradu će se voditi velika politička bitka, ovde vlast ima manje glasova i pokušaće da uradi sve da prevare i ukradu. Ali nece moći. Svako ko se obaveže da posle izbora neće sa naprednjacima može da bude u zajedničkom frontu sa nama, ocenio je on.

Jeremić je istakao da u novoj Srbiji kao najvažnije treba doneti zakona o lustraciji i zakon o poreklu imovine.

“Povratak pristojnosti i civilizovanog dijaloga u javni prostor je neophodan i to će biti prioritet nove stranke. Bićemo stranka centra koja će se zalagati za neprikosnovenu vladavinu prava”, istakao je Jeremić.

Jeremić je rekao da Srbiju danas vode najgori ljudi.

“Najgori gradonačelnik Beograda u istoriji, najgori direktor EPS, najgori direktor BIA. Duboka moralna i vrednosna kriza u zemlji u kojoj Palma deli milostinju”, naglasio je on.

Vuk Jeremić se založio za investitore koji će dovesti nove tehnologije i znanje:

“Oni koji imaju cilj da se bave ozbiljnim biznisom od koga bi svi imali koristi - ne da izvuku subvencije iz džepa poreskih obveznika i da brutalno eksploatišu naše radnike“, rekao je Jeremić.

foto: Promo

On je rekao da će nova politička organizacija, koja će biti osnovana u oktobru, svom snagom podržati domaću privredu i domaće preduzetnike.

Takodje, on je dodao i da želi zemlju sa zdravstvenim sistemom koji je dostupan svima, a ne da najbolje lečenje dobijaju samo bogati u privatnim klinikama.

„Aktuelna vlast svesno vodi pogubnu ekonomsku politiku - hoće da ljude drži na minimalcu, zavisne od milostinje vlasti i bez snage da se usprave.

foto: Marina Lopičić

Žele robove, ne dostojanstvene i ponosne građane. Ovaj režim želi da izgubimo nadu, da se predamo“, kazao je Jeremić.

Međutim, prema njegovim rečima, tako neće biti, jer politička stranka koja će biti osnovana donosi nešto novo u Srbiju.

„Kad se ovakvi ljudi bore za takve ideale - poraz nije opcija. Ne igramo na deo kolača, na lidera opozicije, na nerešeno - ova ekipa igra samo na pobedu“, poručio je Jeremić.

foto: Promo

On se osvrnuo i na politiku naprednjačke vlasti u Beogradu, rekavši da će glavni grad Srbije posle poraza aktuelne vladajuće koalicije biti ponovo prestonica kojom se dičimo i od koje ima koristi čitava zemlja.

Bivši predsednički kandidat je rekao da će 200 hiljada glasova koje je dobio na aprilskim izborima biti broj koji će ubuduće rasti, jer prema njegovim rečima „nijedna druga politička snaga neće imati konkretniju i progresivniju viziju Beograda i Srbije od buduće stranke koja će biti osnovana u oktobru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja