ASTANA: Predsednica Skupštine Srbije razgovarala s premijerom Kazahstana!
Foto: Marina Lopičić

BILATERALNI SASTANAK

ASTANA: Predsednica Skupštine Srbije razgovarala s premijerom Kazahstana!

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas u Astani s premijerom Kazahstana Bakitžanom Sagintajevom, saopštila je Skupština Srbije.

Gojković i Sagintajev su se saglasili da "intenzivan politički dijalog, koji predvode predsednici Aleksandar Vučić i Nursultan Nazarbajev, daje veliki podsticaj novim perspektivama razvoja saradnje izmedju Srbije i Kazahstana u brojnim oblastima", u čemu važnu ulogu ima skupštinska saradnja.

Gojković je rekla da je "Srbija posvećena pristupanju EU, kao i da je opredeljena za razvijanje saradnje sa tradicionalno prijateljskim zemljama, kao što je Kazahstan" i da "principijalnom politikom na medjunarodnom planu potvrdjuje suverenost i nezavisnost svoje medjunarodne pozicije", piše u saopštenju.

Gojković je zahvalila Kazahstanu zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova, i "istakla značaj kontinuiranog razmatranja pitanja Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN".

Predsednica Skupštine Srbije je ocenila da je važno da se posebna pažnja usmeri na razvoj ekonomske saradnje na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini, posebno u poljoprivredi, farmaciji, gradjevinarstvu, transportua, tehnologiji i turizmu s čime se složio premijer Sagintajev.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ovako je ubijen pekar iz Resavske ulice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track