Najnovije vesti

SPO I LSV: Presuda Mladiću nije i presuda Srbiji
Foto: Marina Lopičić

reakcija na presudu

SPO I LSV: Presuda Mladiću nije i presuda Srbiji

Politika

SPO i LSV ukazuju danas, reagujući na presudu Ratku Mladiću, da je jako važno da se presuda jednom čoveku ne tumači kao presuda Srbiji i srpskom narodu.

"Haški sud danas je izrekao presudu generalu Ratku Mladiću, a ne ni Srbiji, ni srpskom narodu. Srbiju i srpski narod ne brane, nego ih sramote i kriminalizuju svi koji presudu jednom čoveku proglašavaju za presudu srpskom narodu i državi", navodi se u saopštenju SPO-a.

Lider LSV Nenad Čanak, navodi da presudu Mladiću treba razumeti ne samo kao presudu čoveku odgovornom za "najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, nego i kao presudu ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili".

foto: Marina Lopičić

"Istim onima koji su od imena Ratka Mladića napravili ratni poklič huligana i kriminalaca, koji bi takve zločine bili spremni da ponove. Oni su te planove kovali u Beogradu, a ne na Palama", navode iz LSV-a.

Dodaju da je jako važno da tu "zločinačku organizaciju i njihovu krivicu nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom", jer bi to bilo nepravedno i neistinito.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV ISPRED KUĆE GDE JE UHAPŠEN RATKO MLADIĆ:niko raspoložen za razgovor

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...