Najnovije vesti

DRAMA U HAGU Ratko Mladić: Spasite mi život! Sin Darko za Kurir: Plašimo se da ne umre u ćeliji
Foto: AP

Srpski lekari kod generala

DRAMA U HAGU Ratko Mladić: Spasite mi život! Sin Darko za Kurir: Plašimo se da ne umre u ćeliji

Politika

Kardiolog i neuropsihijatar zadržali se juče čak sedam sati u Sheveningenu, a preglede nastavljaju i danas

Dvoje srpskih lekara zadržali su se juče čak sedam sati u Sheveningenu, gde su pregledali nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kome se zdravstveno stanje naglo pogoršalo pošto mu je pre oko mesec dana u Hagu izrečena doživotna kazna zatvora.

- Ratkovo stanje je kritično. Lošije je nego što smo mislili, i on, i porodica. Lekari su ušli kod njega u devet časova i izašli posle 16, a osim što su ga pregledali, razgovarali su i sa haškim lekarima koji su u međuvremenu brinuli o njemu. Posle pregleda, Ratko je odmah pozvao advokata i rekao mu da je stanje alarmantno i da preduzmu sve što je neophodno da mu spasu život. To mi je preneo advokat, ja se s njim još nisam čuo. Plašimo se da ne umre u ćeliji - priča za Kurir Mladićev sin Darko.

U dvodnevnoj poseti Mladiću, posle višemesečne zabrane da ga pregledaju lekari iz Srbije, nalaze se kardiolog Velibor Ristić i neuropsihijatar Gorica Đokić. Problematično je, kako je Kurir juče pisao, i to što je baš uoči njihove posete iz Mladićeve ćelije iznenada nestao njegov medicinski karton. Dokumentacija je nestala prilikom nedavne kontrole svih haških ćelija, koja je izvršena zbog samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka.

- Ne znam da li su medicinski dokumenti o istoriji Ratkove bolesti i lečenja u poslednje dve-tri sedmice pronađeni i dati na uvid našim lekarima. Oni će i danas ići kod njega. U sredu se vraćaju i napisaće izveštaj, nakon čega ćemo tačno znati kakvo je Ratkovo zdravstveno stanje - navodi Darko Mladić.

Darko Mladić, foto: Zorana Jevtić

On nije mogao da precizira koje konkretne poteze će advokati preduzeti, ali se ranije pominjala mogućnost da ponovo zatraže hitno prebacivanje na lečenje u Srbiji.

Tribunal, podsetimo, već nekoliko puta nije dozvoljavao da Mladića posete lekari iz Srbije, a poslednji put su to zabranili sredinom novembra, odnosno uoči izricanja presude.

Kurir / B. B.

Foto: Fonet/Ap, Zorana Jevtić

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...