MIHAJLOVIĆ:  Srbija mora ostati jedinstvena, od Zapada očekujemo odgovore o ubicama Olivera Ivanovića
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

vučić uz građane

MIHAJLOVIĆ: Srbija mora ostati jedinstvena, od Zapada očekujemo odgovore o ubicama Olivera Ivanovića

Politika -

BEOGRAD - Srbija je uvek u teškim trenucima bila jedinstvena, tako će biti i danas kada su građani u Srbiji i na Kosovu i Metohiji u šoku od mučkog, terorističkog ubistva Olivera Ivanovića, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da jedinstvo na najbolji način pokazuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će ovog vikenda biti sa onima kojima je najteže, sa Srbima na Kosovu.

"Građani znaju da bez jedinstva građana i onih koji vode zemlju nema napretka Srbije i da bez jedinstva naša zemlja nema budućnost. To dobro znaju i oni koji su organizovali ubistvo Olivera Ivanovića, koji su upravo igrali na kartu svađa i nejedinstva među građanima Srbije. Ali, teroristi neće uspeti, i to im neće proći", ističe Mihajlović.

Potpredsednica ističe da Srbija ide putem članstva u EU, ali danas od njih, kao i od SAD koji danas zajedno rukovode Kosovom očekujemo da ubice Olivera Ivanovića i organizatori ovog terorističkog napada budu što pre izvedeni pred lice pravde.

"Građani jako dobro prepoznaju poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, garanta jedinstva i stabilnosti zemlje, koji zapadnim zemljama nudi pomoć u otkrivanju zločinaca, ali u isto vreme traži od njih da što pre otkriju ko je ubio Olivera Ivanovića", poručuje ona.

Kako dodaje, građani jasno prepoznaju i sve one koji na najneodgovorniji način pokušavaju da ubistvo Ivanovića iskoriste za samo još jedan u nizu napad na predsednika Vučića, Vladu Srbije i SNS.

"To je sramota, time samo nanose štetu državi i građanima i to je ono što su organizatori ovog terorističkog akta i želeli, nejedinstvo u Srbiji. Ali, ni to neće proći", zaključila je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track