KRAĐA 5. OKTOBRA DOŠLA NA NAPLATU: Krivična prijava za krađu umetničkih dela iz Skupštine! Nećete verovati gde su sve završile ukradene fotelje i nameštaj
Foto: Profimedia

Oteli od građana Srbije

KRAĐA 5. OKTOBRA DOŠLA NA NAPLATU: Krivična prijava za krađu umetničkih dela iz Skupštine! Nećete verovati gde su sve završile ukradene fotelje i nameštaj

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz ovog zdanja u noći petooktobarskih promena.

Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je da je podnošenje prijave njena građanska i nacionalna dužnost. "U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", naglasila je Gojković.

foto: Marine Lopičić

Prema njenim rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao. "U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaluđerici, na jednom domaćem sajtu za kupovinu i prodaju, ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.

Kako navode Novosti, podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgovorni za pljačku privedu pravdi.

foto: Youtube Printscreen

Ipak, to je samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track