DAČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR OTKRIVA ŠTA ĆE RADITI S LEPOM RUSKINJOM MAŠOM: Vodim Zaharovu u Guču! Ješćemo pečenje i svadbarski kupus, a spremio sam joj i ove pesme
Foto: Zorana Jevtić

Dačić spreman za dolazak prijateljice iz Rusije

DAČIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR OTKRIVA ŠTA ĆE RADITI S LEPOM RUSKINJOM MAŠOM: Vodim Zaharovu u Guču! Ješćemo pečenje i svadbarski kupus, a spremio sam joj i ove pesme

Politika -

Obećanje Dočekaću je s pesmom "Podmoskovske večeri", ali za finale provoda spremam "Pukni zoro". Otpevaću je Maši i ugostiti je kao pravi srpski domaćin, kaže ministar

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, biće specijalni gost ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči! Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir kaže da mu je Zaharova potvrdila dolazak i tako ispunila ranije dato obećanje.

Dačić nam je priznao da se već uveliko sprema za doček prijateljice iz Moskve i otkrio šta će joj pevati u sitne sate velikog veselja.

- Dočekaću je s pesmom "Podmoskovske večeri", ali za finale provoda spremam "Pukni zoro". Biće to sasvim prigodna pesma za tu priliku. Otpevaću je Maši i ugostiti je kao pravi srpski domaćin. Moraće da proba i naše pečenje ali, naravno, i svadbarski kupus. Iz Guče se ne vraća ako to ne proba - ispričao nam je Dačić.

foto: AP, Aleksandar Jovanović Cile

On naglašava da Zaharova zaslužuje svaku pažnju, koju joj je ukazivao nekad i izvan protokola, jer je veliki prijatelj Srbije. Kako kaže, njen dolazak u Srbiju na Sabor trubača svakako potvrđuje da se zalaže za dobre odnose sa Srbijom. Naš ministar spoljnih poslova nije zaboravio ni svoje obećanje da će specijalni tompus sa likom Zaharove, koji mu je Ruskinja ranije poklonila, popušiti upravo kada ona dođe u Guču.

- Istina je da sam čuvao tu cigaru za tu priliku. I evo, sad je prilika da je ponesem u Guču i zapalim uz trube - kaže Dačić. Dragačevski sabor trubača počinje 8. avgusta i trajaće i naredna četiri dana. Ministar spoljnih poslova kaže da će Zaharova najverovatnije doputovati u Srbiju trećeg dana ove manifestacije.

Skovali plan još u februaru

Poziv i licidersko srce

Plan da Zaharova poseti Guču skovan je još u februaru, kada je u Beogradu boravio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Dačić je tada, mimo svih protokola, iskoristio priliku da Zaharovoj na konferenciji za medije pokloni licidersko srce. Ona se oduševila ovim gestom i Dačiću šapnula nešto na uvo. Kako nam je otkrio, baš tada je pao dogovor za Guču.

(Kurir.rs/I. K./ Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track