ON JE NOVI NAČELNIK GENERALŠTABA: MOJSILOVIĆ UMESTO DIKOVIĆA Sin oficira i vojnog atašea, bio u misiji Srbije pri NATO, dolazi sa funkcije pomoćnika ministra
Foto: Kurir, Dragana Udovičić

biografija generala

ON JE NOVI NAČELNIK GENERALŠTABA: MOJSILOVIĆ UMESTO DIKOVIĆA Sin oficira i vojnog atašea, bio u misiji Srbije pri NATO, dolazi sa funkcije pomoćnika ministra

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je večeras da je prihvatio zahtev generala Dikovića da se penzioniše, a da na njegovo mesto na čelo Generalštaba dolazi general-major Milan Mojsilović!

Milan Mojsilović jedan je od najiskusnijih oficira Vojske Srbije. On je rođen 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici. I njegov otac bio je vojno lice, bio je oficir i vojni ataše u Moskvi.

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.

foto: Kurir, Dragana Udovičić

Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odeljenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

foto: Kurir

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC. Pre postavljenja na sadašnju dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

1 / 14 Foto: Kurir, Dragana Udovičić

Čestitke Vojnog sindikata Srbije novom načelniku Generalštaba

"Generalu Milanu Mojsiloviću, čestitamo postavljenje na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ujedno, čestitke upućujemo i svim oficirima koji su danas unapređeni u nadi da će nova kadrovska rešenja doneti dobro srpskim vojnicima i svim zaposlenima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane" - kaže se u saopštenju jedinog reprezenttivnog Vojnog sindiakta Srbije.

Sindikalci se nadaju "da će ova dugo isčekivana kadrovska rešenja doprineti unapređenju stanja u Vojsci Srbije, u trenutku kada se zemlja nalazi u jednom od najsloženijih geopolitičkih previranja u savremenoj istoriji".

- Ujedno nadamo se da će glas Vojnog sindikata Srbije i ubuduće imati uticaja na hrabre i državničke odluke, kakva je doneta ovog puta.

General Mojsilović dolazi na čelo jedne od naslavnijih vojski u Evropi, koja je dala vojskovođe Živojina Mišića, Radomira Putnika, Petra Bojovića, i sve one časne generale koji su hrabro predvodili odbranu naroda i Srbije u zločinačkoj agresiji NATO pakta.

To je obaveza i sveta dužnost, posebno u ovom trenutku- kaže Vojni sindikat Srbije u svojoj čestitici izražavajući nadu "da za srpske vojnike dolaze bolji dani".

Kurir.rs/ D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja