DODIK: U SARAJEVU ĆE SE OSETITI MIRIS TAMJANA! Sa sveštenikom ću osveštati Predsedništvo BiH i isterati nečastivog!
Foto: Marina Lopičić/Dragana Udovičić

Kandilo

DODIK: U SARAJEVU ĆE SE OSETITI MIRIS TAMJANA! Sa sveštenikom ću osveštati Predsedništvo BiH i isterati nečastivog!

Politika -

Osoblje u zgradi Predsedništva BiH ne bi trebalo da se iznenadi ako uskoro čuje pojanje pravoslavnog sveštenika i oseti miri tamjana iz kandila. Aktuelni predsednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsedništva BiH kaže da će, kada dođe na novu funkciju, osveštati nove kancelarije.

- Kancelarije u Predsedništvu BiH neće biti moje radne kancelarije, ali ću ih svakako zadržati za svoje saradnike. Moje radne kancelarije će biti u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj. Te kancelarije su već osveštane. Ali, što da ne, osveštaćemo i te kancelarije za moje saradnike u Predsedništvu BiH, da isteramo zle duhove - kaže Dodik za Kurir.

Oduvao protivnike... Milorad Dodik
Oduvao protivnike... Milorad Dodik foto: Marina Lopičić

On kaže da će insistirati da na sastancima na kojima on učestvuje bude i zastava Republike Srpske, odnosno srpskog naroda.

- To znači da, kad dolaze neki državnici, pored zastave BiH bude i zastava Republike Srpske. Ako te zastave nema, ja tamo neću biti, može da dođe ko god hoće - jasan je Dodik.

Predsednik RS osvrnuo se i na kritike koje mu je uputio predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, koji je rekao da je neprihvatljivo Dodikovo insistiranje na destrukciji BiH.

- To je nešto što ne može dugo da traje, jer će on morati da povuče poteze te destrukcije, ili će se potpuno potrošiti kao političar koji samo priča, a ništa od toga ne realizuje - rekao je Zukorlić u intervjuu za Kurir.

Dodik kaže da su to sve impresije s bošnjačke strane „koje oni pokušavaju da nametnu kao stav“.

- Ja sam od početka govorio, nas samo interesuje izvorno dejtonsko slovo i ustav BiH. Ne može neko ko se zalaže za ustavni poredak biti za destrukciju. Ako to tako ne može, naravno da postoje druge mogućnosti. Ako obezbede naš dejtonski položaj, mi nećemo imati nijedan razlog da menjamo ustav, u suprotnom, imaćemo veliki problem - ističe Dodik.

foto: Filip Plavčić

Iskrena ljubav

KOKETIRANJE S BEOGRADOM

Narodni poslanik i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić prozvao je Dodika i za koketiranje s Beogradom i uz to poručio predsedniku Aleksandru Vučiću da ne sme da dozvoli da ga Dodik svađa s Bošnjacima.

- To nije koketiranje, Beograd je moja iskrena ljubav. Vučić vodi odgovornu politiku kroz koju pozicionira mir u regionu kao glavno pitanje. Mi poštujemo muslimane koliko oni poštuju nas ovde, i to je to. Dakle, Republika Srpska, Dejtonski sporazum, slovo Dejtonskog sporazuma, ustav BiH. Ako imamo to, imamo saradnju, ako nemamo, nema potrebe za saradnjom. Od mene niko ne može da očekuje da se degradira Republika Srpska i položaj Srba ovde. To me apsolutno ne zanima - odlučan je Dodik.

(Kurir.rs / Ratko Femić Foto: Marina Lopičić / Dragana Udovičić)

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

DARA BUBAMARA: Bolja sam u krevetu nego što PEVAM

ŠEŠELJ TRAŽI: Hoću da mi država vrati džip Vilijama Vokera!

INTERVJU PROF. DR ZORAN RADOVANOVIĆ, EPIDEMIOLOG: Ne postoji epidemija raka u Srbiji! Osiromašeni uranijum nema veze s kancerom

ČAJETINCI BIRAJU IME: Ostavljena beba da se zove po svetom Jovanu

INTERVJU IVANA STAŠEVIC KARLIČIĆ, DIREKTORKA "LAZE LAZAREVICA": Srbi najviše pate od depresije

POTRESNA ISPOVEST OCA MARIJE ČAJETINAC: Halo, vaša ćerka je mrtva

DAČIĆEVA SESTRA UMALO POGINULA: Presekao sam se kad sam čuo za udes!

UZBUNA! NAFTNA MRLJA PLOVI SAVOM! Ekološka katastrofa: Šabac i Beograd bez vode za piće!

POTVRĐENO PISANJE KURIRA O SPORNOM ANGAŽMANU U

NACIONALNOM TEATRU: Narodno pozorište plaća Plejbojevu zečicu 2.000 evra

FUDBALSKA SABLJA U EVROPI: Uhapšen srpski menadžer ZBOG NAMEŠTALJKI

NEBOJŠA ČOVIĆ O ODLASKU KRILNOG CENTRA: Partizanu dajemo Jankovića na rate!

SRBIJA TRAŽI OBJAŠNJENJE OD MATIĆA: Nemanja, progovori!

DANAS U KURIRU, POKLON DODATAK

I ovog četvrtka specijalno izdanje najvećeg oglasnika u Srbiji dobijate kao poklon uz Kurir.

Kurir vam danas poklanja najveći broj odabranih oglasa na 32 strane.

Halo oglasi su zvanično najbolji i najtiražniji oglasnik u zemlji koji mesečno pročita preko 50.000 ljudi, a sada je taj broj mnogo veći jer svaki čitalac Kurira dobija svoj primerak.

Ukoliko želite da kupite laptop, televizor, antikvitet ili bilo šta drugo, to ćete naći u Halo oglasima! Ali to nije sve!

Pomoću ovog specijalnog dodatka možete i da prodate stan, kuću, kola, štence kućnog ljubimca ili da u delu sa ljubavnim oglasima pronađete lepšu, odnosno jaču polovinu.

Čitajte KURIR, jer uvek dobijate više!

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja