VULIN O IZJAVI KAJLA SKATA: Kosovo jeste takozvano
Foto: Fonet/Nenad Orević

SKANDAL U VLADI SRBIJE

VULIN O IZJAVI KAJLA SKATA: Kosovo jeste takozvano

Politika -

I

BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat je izjavio danas da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

"Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu", rekao je američki diiplomata.

foto: Beta

Skat je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj.

"Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprineti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti", naveo je Skat.

Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom Behtel za projekat izgradnje Moravskog koridora.

Ministar Vulin ambasadoru Skotu: Kosovo jeste takozvano

Ministar odbrane Aleksadar Vulin danas je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo "nezavisna država", rekao da je Kajl Skat, "u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

foto: Marina Lopičić

"Žao mi je što ambasador Skat svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa", rekao je Vulin.

"Ambasador Skat je, u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. A da Kosovo jeste takozvano i da nije država govori i činjenica da nije članica UN. Ili je, možda, ambasador Skat počeo da govori i misli i u ime Ujedinjenih nacija. Za takvu bahatost naš narod kaže - što je tikva praznija to je bezobraznija", rekao je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track