Najnovije vesti

BRITANSKI ŠPIJUNI S MILOM PALE SANDŽAK! Suljo obavlja najprljavije poslove za MI6. Ovo je Novi front protiv Srbije!
Foto: Marina Lopičić

OPASNO! Obaveštajni podaci otkrili tajne veze

BRITANSKI ŠPIJUNI S MILOM PALE SANDŽAK! Suljo obavlja najprljavije poslove za MI6. Ovo je Novi front protiv Srbije!

Politika

Agenti britanske obaveštajne službe koji deluju u Crnoj Gori prave od Sandžaka novo žarište jer žele tu da stvore republiku Sandžak i destabilizuju Balkan

Agenti britanske obaveštajne službe MI6, koji deluju u Crnoj Gori, stoje iza najnovijih dešavanja u Sandžaku. Cilj akcije je destabilizacija Balkana, pre svega Srbije, a u Sandžaku, nakon Kosova, planiraju da otvore novo žarište. Upravo zato je i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, da, po instrukcijama pomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku, piše crnogorska Borba pozivajući se na saznanja u obaveštajnim krugovima.

 

Marko Nicović, nekadašnji direktor beogradske policije, ove navode ocenjuje kao tačne i krajnje upozoravajuće, a i Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, kaže da je jasno da ovo nije Ugljaninova lična inicijativa, već da ima mentore spolja.

 

Sandžak geostrateški važan


Crnogorska Borba navodi da je za otvaranje problema u Sandžaku zainteresovan i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori kako naše rukovodstvo ne bi moglo da se bavi problemima srpskog naroda u Crnoj Gori.
- Agenti MI6 već nekoliko meseci pripremaju teren za destabilizaciju Balkana. Vlasti u Podgorici su im pružile svu logistiku i intenzivno preko svojih službi pomažu u ostvarenju plana. Republika Sandžak je projekat MI6. Za ostvarivanje tog plana zvanična Podgorica pomaže Ugljaninu, zasad ispod žita, ali poznato je da su Ugljanin i Đukanović stari saveznici - citira Borba svoj izvor.

 

Zukorlić za Kurir kaže da je on već rekao da ovo što radi Ugljanin nije njegova lična inicijativa, već da to ima svoje mentore vani.
- Sandžak je geostrateški, geopolitički jako bitna tačka - kaže Zukorlić i dodaje:
- Niti je slučajan tajming, niti su slučajne formulacije tipa "samoopredeljenje", "šovinistička neman". Ili se skreće pažnja sa završnice pregovora o Kosovu, ili se najavljuje otvaranje novog, sandžačkog pitanja nakon zatvaranja kosovskog pitanja.

 

foto: Filip Plavčić

 

Očekujem eskalaciju


Prema rečima Marka Nicovića, Englezi rade na destabilizaciji Srbije, a Sandžak je izabran jer je sledeće žarište posle Kosova.
- Ugljanin je izabran jer ima dosta kompromitujućeg materijala protiv njega. On je 1991. naoružavao ljude po Sandžaku, pobegao u inostranstvo, a da bi se vratio, dao je DB spisak ljudi koji su kupovali oružje. Ovo što Ugljanin radi, eskaliraće - pre dve decenije je naoružavao Bošnjake, sad naziva Srbiju fašističkom zemljom. On sprovodi kosovski scenario - prvo isprepada Srbe, kao, ja sam ovde vlast, pa onda Srbi uplašeni sami krenu da se iseljavaju. Nije naivna priča - kaže Nicović.

 

foto: Dado Đilas


Šta je pričao Ugljanin


"Država Srbija je neman."
"Država Srbija je fašistička tvorevina."
"Srbija hoće da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija."


Bez odgovora
Sulja ćuti

Sulejman Ugljanin juče nije bio dostupan na broj mobilnog telefona poznat redakciji Kurira.

Kurir.rs/Katarina Blagović

Foto:EPA

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...