PRVA REAKCIJA KREMLJA: Evo šta je Putin rekao Tačiju u Parizu!
Foto: EPA

nije bio klasičan sastanak

PRVA REAKCIJA KREMLJA: Evo šta je Putin rekao Tačiju u Parizu!

Politika -

Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom privremenih institucija Kosova Hašimom Tačijem u Parizu. On je ukazao Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i rekao mu da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

"To nije bio klasičan sastanak. To je bio razgovor na marginama događaja. Putin je razgovarao sa velikim brojem učesnika događaja koji su održanu u Parizu u okviru 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata. Tači je bio jedan od njih. Oni su zaista pružili jedan drugom ruku i fotografisali se“, rekao je Peskov, komentarišući informacije o susretu.

„Prirodno, Putin je skrenuo pažnju da je potrebno pre svega pronaći konsenzus sa Srbijom. To je glavno. I naravno, on je rekao da ćemo mi podržati dogovor do kojeg dođu same strane. Drugačije ne može biti“, zaključio je portparol ruskog predsednika.

Podsetimo, Hašim Tači je nakon proslave u Parizu izjavio da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu „ni prijatelji ni neprijatelji“, a da je Putin navodno rekao da je „promena ruskog stava prema Kosovu osetljivo pitanje“.

RTK2 na srpskom jeziku prenela je da je Tači u intervjuu za „Klan Kosova“ ocenio da je „sastanak sa Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni“ i da je to „veliko dostignuće“ i korak za kosovsku diplomatiju.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track