MAKRONE, BRUKO, OVA FOTOGRAFIJA PROGANJAĆE TE DO KRAJA ŽIVOTA Srpska vojska maršira ispred Trijumfalne kapije i dalje Jelisejskim poljima! Ovo je pravi Dan pobede, a ti grli Tačija
Foto: Reuters, Arhiva

I SRPSKI I SVETSKI PONOS

MAKRONE, BRUKO, OVA FOTOGRAFIJA PROGANJAĆE TE DO KRAJA ŽIVOTA Srpska vojska maršira ispred Trijumfalne kapije i dalje Jelisejskim poljima! Ovo je pravi Dan pobede, a ti grli Tačija

Politika -

Na proslavi u Parizu, a na kojoj je proslavljeno 100 godina od kraja Prvog svetskog rata Srbija i njena junačka vojska su ponižene. Prvo podizanjem zastave lažne države Kosovo na crkvi Nort Dam, a kasnije kao šlag na torti brukanju došao je raspred sedenja najviših zvaničnika.

Baš ovi skandali izazvali su brojne reakcije međunarodne javnosti i medija, a sve zbog činjenice da su srpske žrtve i srpska vojska koje su bile ključne za pobedu u Prvom svetskom ratu ponižene.

Ambasador Francuske u Beogradu uputio je javno izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji, a svaki dan izlaze nove vesti u kom francuzi traže oprost od Srbije.

foto: Arhiva

Tako je odjeknulo i pismo koje je napisao Luis Džamin, a koju je uputio predsedniku države Emanuelu Makronu. Dok čuveni "Figaro" kaže: "Za*rali smo stvar!".

Francuski predsednik Emanuel Makron se drži po strani u procesu pomirenja na Balkanu, ocenio je francuski list Opinijon (L' Opinion).

Baš u svetlu ovog svojevrnog skandala na internetu se pojavila fotografija na kojoj pobednička srpska vojska trijumfalno maršira ispod pariske Trijumfalne kapije i dalje Jelisejskim poljima.

Ova fotografija je praćena brojnim komentarima, kao što su: "Makrone vidiš li ovo?", "Emanuele da li te je sramota?" i mnogi drugi.

Bilo kako bilo, skandal je napravljen, a šteta koja je naneta teško se može nadoknaditi.

Ali vi ipak, možete uživati u sjajnim prizorima posle Prvog svetskog rata:

kurir.rs/espreso.co.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track