PALMA NASTAVLJA POSETU MARS ALAMU: Lider JS izabran za predsednika Poslovnog saveta Egipta i Srbije
Foto: Kurir

Srdačno

PALMA NASTAVLJA POSETU MARS ALAMU: Lider JS izabran za predsednika Poslovnog saveta Egipta i Srbije

Politika -

Ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije su u Mars Alamu potpisali predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah, a tom činu je prisustvovao i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, kao i brojni privrednici iz Egipta i Jagodine.

foto: Kurir

"Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i zahvalan sam što Egipat neće podržati ulazak takozvanog nezavisnog Kosova u Interpol istakao je na početku svog obraćanja prisutnima Dragan Marković Palma, a onda nastavio:

foto: Kurir

- Za Srbiju je ovaj potez Egipta izuzetno važan kao i vaše obećanje da nikada nećete priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, jer ste mi, gospodine Abdalah, pre sastanka rekli da ne postoji nijedan dokument u Egiptu na kojem piše da je vaša država to učinila. Želim da se zahvalim što ste predložili da se formira Poslovni savet dve zemlje, a ja ću sa moje strane obezbediti 100 najačih srpskih privrednika koji će biti njegovi članovi. Želim da se vrati ono vreme iz perioda Josipa Broza Tita kada je ekonomska saradnja naših država bila na najvišem nivou. Za dva dana boravka u Egiptu od vas smo mnogo naučili, vi imate šest, a ja petoro unučadi i mi smo porodični ljudi koji nikada neće napraviti nešto protiv interesa država koje predstavljam - zaključio je Marković

foto: Kurir

Pre potpisivanja ugovora guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah je sa privrednicima iz te oblasti, predsedniku Draganu Markoviću Palmi i članovima privredno političke delegacije poželeo dobrodošlicu istakavši da će rad Poslovnog saveta Egipta i Srbije doprineti poboljšanju ekonomske, turističke, zdravstvene, obrazovne i sportske saradnje dve zemlje, ali i Jagodine i egipatskih regija. Abdalah je poželeo da odnosi Srbije i Egipta napreduju u budućnosti upravo zbog dobrih odnosa dve zemlje u prošlosti.

Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine je na sastanku u Egiptu najavio da će guverner Abdalah 17.oktobra 2019. godine, na dan grada biti proglašen za počasnog gradjanina Jagodine. Rekao je da će guvernera i egipatske privrednike, pozvati u uzvratnu posetu Jagodini. Marković je još jednom zahvalio domaćinima na fantastičnom gostoprimstvu.

foto: Kurir

Za predsednika Poslovnog saveta Egipta i Srbije izabran je Dragan Markovic Palma, a on je za zamenike imenovao poznate jagodinske privrednike, vlasnika fabrike "Jela" Miroljuba Radovanovića i Miodraga Nikolića Femana vlasnika preduzeća "Feman". Poseta privredno političke delegacije grada Jagodine Egiptu se nastavlja u subotu u Hurgadi, gde će takođe imati sastanke sa egipatskim privrednicima i političarima.

(Kurir.rs/J.Ivić/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track