DAČIĆ O INTERPOLU: Neću biti skroman, ovo je velika pobeda! Lepo sam im rekao, nemojte da se brukate! I da kažem tim tzv. velikim prijateljima... i tom Štraheu... Ti si slagao i prevario Srbe! Ni Kurc nije bolji, on je gori!
Foto: Marina Lopičić

nije krio zadovoljstvo, ali ni štedeo paljbu

DAČIĆ O INTERPOLU: Neću biti skroman, ovo je velika pobeda! Lepo sam im rekao, nemojte da se brukate! I da kažem tim tzv. velikim prijateljima... i tom Štraheu... Ti si slagao i prevario Srbe! Ni Kurc nije bolji, on je gori!

Politika -

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nije krio zadovoljstvo današnjom velikom diplomatskom pobedom Srbije u Dubaiju posle glasanja na Generalnoj skupštini Interpola na kojoj je zahtev tzv. države Kosovo da bude primljeno u članstvo glatko odbijen!

Dačić nije krio zadovoljstvo, ali ni štedeo reči na temu onoga što se događalo u Dubaiju i ono što je Priština tamo činila ne libeći se da uradi sve i svašta ne bi li izvršila pritisak na članice da glasaju u njenu korist.

- Vučić je skroman, ali ja neću biti skroman, ovo je velika pobeda Srbije i srpskog naroda! Ovo je pokazatelj da se na silu ne može ništa, da se bez dogovora sa Srbijom više ne može, a silom su pokušali da uđu i u Unesko, i u Interpol, protivno svim međunarodnim pravilima...

1 / 38 Foto: Marina Lopičić

... Lepo sam im rekao, nemojte da se prijavljujete, nemojte da se brukate, nemojte doživećete debakl... Hteo sam da ih zaštitim od te sramote! - rekao je Dačić dodajući da nek sad objasne svom narodu gde je tih 116 zemalja koje ih podržavaju. Interpol inače ima 192 članice...

- Gde je tih 116 zemalja o kojima priča Priština da su priznale tzv. nezavisno Kosovo - kazao je šef srpske diplomatije i dodao da se sad vidi ko je govorio istinu o ko je lagao.

1 / 8 Foto: Printscreen Kuriri TV

- Falilo im je 36 glasova, samo 36 glasova... Nije im ni Kurc pomogao... A Kurc i Tači su već slavili... A tako su i prošli, s kim su slavili, tako su i prošli... Preko koga ste hteli u Interpol, tako ste i prošli...

- I da kažem tim takozvanim velikim prijateljima... i tom Štraheu! Ti si slagao i prevario Srbe, ni Kurc nije bolji, on je gori! Možda će Vučić da im zaboravi, ali ja neću!

1 / 8 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dačić se na kraju zahvalio svim članicama Interpola koje su glasale protiv prijema tzv. Kosova u članstvo, ali i čestitao čitavom Ministarstvu spoljnih poslova na sjajnom radu i na kraju čestitao svim građanima Srbije na pobedi.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track