EVO DOKAZA DA PRIŠTINA NAMERNO ŠIKANIRA SRBE: Albanski trgovci znali unapred da će biti dignute takse na srpsku robu pa se snabdeli, a za Srbe je nema dovoljno
Foto: Profimedia

pritisak na srbiju

EVO DOKAZA DA PRIŠTINA NAMERNO ŠIKANIRA SRBE: Albanski trgovci znali unapred da će biti dignute takse na srpsku robu pa se snabdeli, a za Srbe je nema dovoljno

Politika -

U većini albanskih radnji na Kosovu i Metohiji robe iz centralne Srbije i dalje ima, uprkos tome što su već tri nedelje na snazi takse od 100 odsto na te prozvode.

Na rafovima u tržnim centrima u Prištini, Kosovu Polju, Ajvaliji, Lipljanu, Podujevu, južnom delu Kosovske Mitrovice ali i metohijskim sredinama ima osnovnih namirinica - brašna, šećera, ulja, slatkiša, sokova, flaširane vode, ali i kozmetičkih i higijenskih sredstava.

Jedino su, kako se navode Večernje novosti, zalihe mleka i mlečnih proizvoda na izmaku.

Sagovornici Albanci su rekli da nije isključeno da su vlasnici većih tržnih centara unapred znali da će biti uvedene drastične takse.

"Danima uoči uvođenja dodatnog poreza bilo je pojačano dopremanje robe iz centralne Srbije", rekao je Albanac iz Južne Mitrovice, koji je dodao da su cene robe iste kao i ranije.

U većini radnji uglavnom je poskupelo brašno koje je stizalo mahom iz Vojvodine, a neznatno su poskupele i druge osnovne namirnice. I Albanci i Srbi su saglasni da odluka Prištine o taksama najviše pogađa običan narod.

Da su jednostranim merama Prištine pogođeni i albanski privrednici potvrđuje podatak da je jedna od većih albanskih firmi, iz okoline Vučitrna, obustavila proizvodnju zbog nedostatka gasa, koji je isporučivala pančevačka rafinerija.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track