POLITIČARI NAS PRAVE BUDALAMA: Gadi nam se što se pljuju i vređaju, a u stvari su kao nokat i meso, štite jedni druge!
Foto: Marina Lopičić

NARODU SU SVI ISTI

POLITIČARI NAS PRAVE BUDALAMA: Gadi nam se što se pljuju i vređaju, a u stvari su kao nokat i meso, štite jedni druge!

Politika -

Da bi opstali na političkoj sceni, moraju da se međusobno grle i napadaju. Isti su i plavi i žuti. Nema tu mnogo veze ko je iz koje partije, saglasni su građani širom zemlje

Srpski političari se međusobno napadaju, optužuju i vređaju, ali su, kad se ugrozi njihova fotelja, složni i međusobno se štite. Oni koji napadaju i oni koji su napadnuti su, u stvari, kao nokat i meso!

Ovo za Kurir tvrdi ubedljiva većina naših sagovornika - građana Srbije.

Isto još od Tita

Većina je ubeđena da su političari iznad zakona, a oni malobrojni koji sumnjaju da oni imaju ovu privilegiju ipak kažu da je moguće da se međusobno štite koliko god mogu. Takoreći nas, kako kažu, prave budalama.

Pesnik iz Niša Zoran Đorđević Kisi kaže da se atmosfera u srpskoj politici nije mnogo promenila od vremena Josipa Broza Tita do danas.

Kisi: Svi su kao nokat i meso. Iznose optužbe, psuju se, a gde su prijave, sud i zatvor?! Mene ovo podseća na cirkus
Kisi: Svi su kao nokat i meso. Iznose optužbe, psuju se, a gde su prijave, sud i zatvor?! Mene ovo podseća na cirkusfoto: Kurir

- Svi su kao nokat i meso. Iznose optužbe, psuju se, pljuju, a gde su prijave, policija, sud i zatvor?! To je redosled. Mene sve ovo neodoljivo podseća na cirkus Montija Pajtona. U cirkusu postoje krotitelji i ima životinja. Jasno je tu ko su krotitelji kao što je jasno šta tu narod predstavlja - u dahu izgovara Kisi.

Dragan Milojković, niški livac kalupar, objašnjava da stranačke boje uopšte nisu važne: - Političari se sami štite. Da bi opstali na političkoj sceni, oni moraju da se grle i napadaju, a sve u cilju da budu na vrhu. Isti su i plavi i žuti. Nema tu mnogo veze ko je iz koje partije jer svi žele deo kolača, a sve je u njihovim rukama.

Njegov sugrađanin, trgovac Aksentije Misić primećuje da su brojne afere ostale bez epiloga.

foto: Kurir

- Narodu se sve to zgadilo, jer vidimo da se godinama ništa ne dešava. Neko se optuži jer se drznuo da uzme ono što mu ne pripada. Više i ne gledam ko koga napada i za šta. I toliko nepristojnih reči čujem od političara da je to stvarno sramota - objašnjava on.

Sami se štite

Najstariji građani su uglavnom ubeđeni da su političari nedodirljivi. - Ko ih štiti? Pa sami se štite! Kad dođu na vlast i kad su na funkcijama, kao da postanu nedodirljivi. Oni bi svojim ponašanjem trebalo da daju primer građanima - podseća penzionerka iz Vranja Gordana Stanković.

Beogradska penzionerka Zora Božić ima sasvim jednostavno merilo: - U svakom slučaju treba da odgovaraju samo ako su zgrešili. Ako nisu, onda ne, jer nevine ljude štitim i poštujem. Političari jesu iznad zakona i štite se međusobno, a to je veliki problem. Možda i to otežava posao nadležnim institucijama.

Rade Mančić iz Niša nam je ispričao kako je bilo dok je on bio u politici. - Da sam ovo radio što sada rade, a što objavljuju novine, završio bih na Golom otoku. Sa Zapada smo uvezli samo loše stvari, pa tako i feleričnu demokratiju- smatra on.

Mladima muka od svega

Ni mladi ne sumnjaju u to da se političari međusobno štite. Učenica Anđela Mijušković kaže da mladi zato i žele da napuste Srbiju. - Godinama se taložio taj mulj i sada i pošteni plivaju među poltronima. Moja i nove generacije zato i hoće da pobegnu u neke uređene sisteme. Muka nam je da gledamo kako je beskičmenjaka sve više - kaže ona.

Mihajlo Kopunović, inženjer iz Subotice, na naše pitanje odmahuje rukom i odlučno kaže: - Svaki političar je iznad zakona. Štite sami sebe. Političari su VIP ljudi. Na njih se zakon ne primenjuje kao na obične ljude. Ali nismo mi to izmislili, tako je svugde u svetu.

ŠTA MISLE GRAĐANI OD SEVERA DO JUGA

Žarko Đurović, penzioner

I KOD NAS KAO U SVETU

foto: Kurir

Mislim da su političari svuda u svetu, ne samo u Srbiji, malo iznad zakona. Naravno da i oni treba da odgovaraju za krivično delo ako su nešto zgrešili. Niko nije izuzet i zakon važi za sve.

Radomir Radisavljević,penzioner

BRIGA NJIH ZA SVE

foto: Kurir

Političari su od veka prevaranti, svi oni jedni drugima štite leđa. Svi su oni isti, svi se grabe da bi došli na vlast. U Nemačkoj se bore da građani žive bolje, a ovde ga boli briga za sve.

Petar Balaž, radnik

NE PLAŠE SE NIČEGA

foto: Kurir

Sami sebe štite, ne plaše se ni zakona ni nikoga, ko u onoj pesmi „Ne može nam niko ništa“. Tako oni rade i ponašaju se.

Slobodan Stamenković,Profesor

POLOVINA POLITIČARA JE ZRELA I ZA ZATVOR

foto: Kurir

Sami sebe štite i jedan drugog štite. Da je pravde, polovina političara bi odavno bila u zatvoru. Svi su iznad zakona zbog imuniteta, koji ne bi trebalo da imaju. Svako od nas bi trebalo da odgovara za svoje postupke, a posebno oni koji su na funkcijama, a kod nas je obrnuto.

Jovica Stefanović,inženjer šumarstva

DA I ONI BUDU KAO SAV NORMALAN SVET

foto: Kurir

Većina političara u Srbiji je zaštićena time što se bavi tim poslom i zaštićeni su i poslaničkim imunitetom i funkcijama koje obavljaju u samoj stranci. Oni nikako ne bi trebalo da budu iznad zakona. Morali bi kao i sav normalan svet da budu sankcionisani za svoje loše postupke. Svakako da treba da odgovaraju ako su grešili.

Srđan Stanković,preduzetnik

SAMO DA NJIMA BUDE DOBRO

foto: Kurir

Političari jesu iznad zakona, a ko ih štiti, ne znam. Da nisu, ne bi radili sve to što rade, samo da njima bude bolje. Bahate se, a građane ne štite, alfa i omega su u društvu i isključivo misle na sebe i svoje interese.

Dragica Raletić,penzionerka

SIROTINJA NEMA PRAVA

foto: Kurir

Uvek su političari bili iznad zakona i dan-danas su i za vjek vjekova. Samo sirotinja nema nikakva prava, ni zakon ih ne štiti dovoljno. Primera ima koliko hoćete, sinovi političara koji se bahate i nisu odgovarali za svoje prestupe. Ovo nije nikakva demokratija, sirotinja nema prava.

Nenad Petrović, trgovac

DRUŽINA PERE KVRŽICE

foto: Kurir

Političare štiti sam zakon. To je družina Pere Kvržice. Svi su isti, samo lov i ribolov. Primera ima milion za bahatost i ostalo. Nemam vremena da razmišljam o političarima.

foto: Kurir

(Kurir.rs/M. B. - m. S. - T. S. - N. H. /Foto: Marina Lopičić)

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

VUČIĆ O PROTESTU OPOZICIJE: Divljaci neće voditi Srbiju! Možete samo da dobijete izbore, pod pritiscima neću da radim

ČUDOTVORNO! LOZA S HILANDARA DARUJE POTOMSTVO: Božji dar s groba Svetog Simeona Mirotočivog

PREDRAG MARKOVIĆ OTKRIVA: Dobrica Ćosić mi je spasao život! Slavni rođak obezbedio mi je inkubator, bez njega ne bio živ

ŽUTI PRSLUCI DRMAJU FRANCUSKU: Krvavi ustanak ruši Makrona, uhapšeno čak 1.700 ljudi

ISPOVEST MILETA DŽONKIĆA, ČIJA SE ĆERKA UTOPILA U DUNAVU: Sanjam moju Anabelu svake noći, grli me i doziva: "Tata"

KRVOLOČNI STAFORD! UJEO DETE I ODGRIZAO ŠAPU MALTEZERU: Uhapšen Boško V. iz Negotina

CARINIK OBIO KUĆU: S fantomkom upao kod penzionera i strpao 106.000 evra u torbu!

PUNE SALE! FILM "KRALJ PETAR PRVI": Za samo četiri dana pogledalo ga 50.000 ljudi!

PAR NIJE RASKNUO PRED BOGOM: Sloba i Kija i dalje u braku!

DRAMA PEVAČICE NADE TOPČAGIĆ: Prijatelj nas je prevario za 200.000 evra

OTKRIVAMO NJIH ČEKA NAGRADA FSS: Mitru i Miloju zlatne lopte!

DOK JE FUDBALA PAMTIĆE SE BARI I TOKIJO: Posle 27 godina Vladimir Jugović o tituli prvaka sveta

PSŽ DANAS STIŽE U BEOGRAD: Dobro došli u pakao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja