ZA GLAS U LUČANIMA NUDE DEVOJKE ZA UDAJU! Obećavaju posao za 30 devojaka koje će morati da se venčaju u Gornjem Dragačevu
Foto: AP

nesvakidašnje

ZA GLAS U LUČANIMA NUDE DEVOJKE ZA UDAJU! Obećavaju posao za 30 devojaka koje će morati da se venčaju u Gornjem Dragačevu

Politika -

Dragačevci su uoči lokalnih izbora koji su zakazani za 16. decembar pretrpani raznim obećanjima političara o tome šta ih očekuje ukoliko baš njima daju glas. Najčešće su u opticaju putevi, škole, vrtići, radna mesta..., ali je Opštinski odbor Jedinstvene Srbije (JS) u ovom kraju otišao i korak dalje - najavljujući pobedu nad belom kugom.

Prvi čovek JS u Lučanima Milenko Milekić kaže da se to posebno odnosi na Gornje Dragačevo, u kojem prosečna starost stanovništva iznosi 49 godina i gde je neženja sve više. Kako je istaknuto u predizbornom materijalu, JS će zaposliti 30 devojaka u Kaoni, da bi se udale u ovom najudaljenijem lučanskom selu ili u okolini.

Ovdašnja javnost, naročito posredstvom društvenih mreža, komentariše da nije primereno na ovakav način tretirati žene, a mnogi u svemu vide i diskriminaciju, jer proizlazi da obećano zaposlenje podrazumeva i obavezu da se udaju za nekog iz Kaone.

- Jedini cilj ovog obećanja je rešavanje problema nataliteta, pa nema ničeg podrugljivog. Uostalom, to je ideja jednog od naših članova koji će finansirati otvaranje dve firme u ovom kraju, te zaposliti najmanje 50 ljudi i dati im platu od 40.000 dinara. Angažovaće i 30 mlađih žena, a jedini uslov je da nastave život u Dragačevu, što ne znači i da moraju da se udaju - objašnjava Milekić, i dodaje da JS već ima internu "agenciju" za sklapanje brakova i da njeni članovi sve više dovode albanske devojke iz okoline Skadra, da sela ne ostanu pusta.

DOK lokalni lider Jedinstvene Srbije podseća na podatak da u selima Gornjeg Dragačeva ima i po više od stotinu neženja, jer devojke beže u gradove pa momci nemaju s kim da se ožene, u Kaoni potvrđuju da zaista ima nekih naznaka da će i kod njih biti otvorena fabrika. Tačno je, kažu, da trenutno imaju 45 neženja, ali nisu sigurni da je to pravi način da devojke dođu i tu ostanu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track