TAČI SAD HOĆE DA PREGOVARA: Podržava rezoluciju i zakon za dijalog sa Beogradom
Foto: EPA

hoće priznanje

TAČI SAD HOĆE DA PREGOVARA: Podržava rezoluciju i zakon za dijalog sa Beogradom

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da pozdravlja svako približavanje kosovskog političkog spektra kada je reč o dijalogu sa Beogradom.

On je to rekao uoči održavanja vanredne sednice kosovske skupštine na kojoj će se raspravljati o rezoluciji i zakonu za dijalog sa Beogradom, a koja je zakazana za sutra u 10 sati, prenosi prištinski sajt Kljan Kosova.

Prema predloženoj rezoluciji, predsednik SDK'a Špend Ahmeti biće na čelu pregovaračkog tima zajedno sa Fatmirom Ljimajem iz Inicijative.

foto: Kurir

"Znao sam da se na tome radi u kabinetu (predsednika Skupštine) Kadrija Veseljija. Ovo je još jedna dobra vest za zemlju. Ovo znači da lideri zemlje donose važne odluke za državu. Ovo je čudesno", rekao je Tači za Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, to mora da se "izvrši" da bi se "jednom zauvek rešili obaveze".

"Moramo da radimo na koordinirani način da bi dali podršku pregovaračkom timu. Ja ću ga podržavati i biti uz njega. Istovremeno ću tesno sarađivati sa ovim pregovaračkim timom", rekao je Tači i dodao da neće potpisati nikakav sporazum koji nije "jasno formulisan" i koji "nije zakonski obavezujući o obostranom priznanju".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track