KONFERENCIJA U SEDIŠTU SNS: O snimku na kojem Đilas psuje majku mladićima, a među kojima je bio i unuk Ivana Stambolića NULTA TOLERANCIJA ZA NASILJE
Foto: Printscreen Tanjug

KONFERENCIJA U SEDIŠTU STRANKE

KONFERENCIJA U SEDIŠTU SNS: O snimku na kojem Đilas psuje majku mladićima, a među kojima je bio i unuk Ivana Stambolića NULTA TOLERANCIJA ZA NASILJE

Politika -

BEOGRAD - SNS se zalaže isključivo za nultu toleranciju nasilja i najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, verbalni ili fizički kao i svaki govor mržnje, rekla je visoka funkcionerka SNS Biljana Popović Ivković na konferenciji za novinare koja je danas održana u sedištu te stranke.

Ona je rekla da se svakom vidu nasilja treba suprotstaviti i treba ga prijaviti, a potom se osvrnula i na slučaj koji se dogodio u subotu uveče a čiji je akter bio lider Saveza za promene Dragan Đilas, a koji se, kako je rekla, za vreme vlasti okoristio za 500 miliona evra.

Ona je dodala i da mladići među kojima je, kako je rekla, ako je to istina, bio i unuk ubijenog Ivana Stambolića, nisu prišli njemu već on njima, a kad su ga iskritikovali on je uzvratio psovkama i uvredama.

Podsetimo, u medijima se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đilas psuje i vređa mladiće, učesnike subotnjeg protesta.

Popović Ivković je ukazala da Vučić svakog dana trpi najgore uvrede ne samo na svoj nego i na račun svoje dece, ali i majke, oca pa čak i dede kog su, kako je rekla, "ubile ustaše". Ona je potvrdila najave da će u Srbiji biti uvedena oštrija kaznena politika. Ona je dodala i šta bi bilo kad bi Vučić tako reagovao, razapeli bi ga, a decu mu vređaju svaki dan.

foto: Printscreen Tanjug

Popović Ivković je rekla na konferenciji da "lideri SzS - Đilas, Jeremić, Obradović i "novopečeni političar" Trifunović, raspiruju i pomovišu nasilje u javnom životu". "Oni svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju i to pre svega žene", rekla je ona na konferenciji i dodala: "Moramo da se borimo, jer svako nasilje rađa novo nasilje." Navela je i da je SNS po tom pitanju u prethodnom periodu uradio dosta, podsetivši na to da je po hitnom postupku donet Zakon protiv nasilja u porodici, jer sve više ima baš ženskih žrtava.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track