VUČIĆ O UVREDAMA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Oni koji vređaju žene, a govore o pristojnoj Srbiji, nisu deo pristojne Srbije
Foto: Printscreen RTS

reakcije

VUČIĆ O UVREDAMA SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Oni koji vređaju žene, a govore o pristojnoj Srbiji, nisu deo pristojne Srbije

Politika -

Predsednik Vučić poručio je da oni koji vređaju žene, a govore o pristojnoj Srbiji, zapravo sami nisu deo pristojne Srbije, jer je reč o ljudima koji se kreću u uskom socijalnom okruženju, u kojem izgleda misle da je sve dozvoljeno protiv političkih protivnika.

- Pristojna Srbija to neće i borićemo se protiv toga i pobedićemo ubedljivo, ubedljivije nego ikada - rekao je on.

foto: Printscreen/N1

Govoreći o ispadu Dragana Đilasa na poslednjem protestu u Beogradu, rekao je da se Đilas nije naučio odgovornosti, a da isto to misli i za Sergeja Trifunovića, koji je ga je uporedio sa Adolfom Hitlerom.

Kako je rekao, ljudi moraju da se nauče odgovornosti i da mogu i moraju da trpe, jer je u redu da se odgovori, na šta svako ima pravo, ali niko nema pravo da vređa:

- Zamislite kako bi trebalo ja da reagujem na to da sam Adolf Hitler ili Pinoče i sve drugo, svaki dan. Taj lider SZS (Trifunović) govori da sam Hitler. Zamislite, čovek koji je ubio 70 miliona ljudi, a ja sam valjda taj...

Miloš Vučević, potpredsednik SNS

LUDILO

foto: Beta/Dragan Gojić

Uvreda Sergeja Trifunovića na račun novinarke Ivane Žigić kontinuitet je jednog ludila koje vlada i plaši građane da Srbija može ponovo da krene u put beznađa i propasti. Tim alfa mužjacima i velikim herojima mogu samo da kažem - vidimo se na izborima, pa da vidimo koliko ste popularni, veliki i hrabri.

Irena Vujović, članica Predsedništva SN

OGLEDALO ĐILASOVOG SAVEZA

foto: Marina Lopičić

Pozivi na linč i sve učestalije vređanje novinarki i žena na javnim funkcijama predstavljaju ogledalo Đilasovog saveza i zato građani neće dozvoliti da primitivci i lopovi ponovo odlučuju o njihovom životu. Srbija nije država u kojoj će nasilje biti dozvoljeno i tolerisano. Braneći sve žene, branimo i demokratske vrednosti za koje se zalažemo.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

AKO ĆETE U POLITIKU, NAUČITE SE PONAŠANJU

foto: Ana Paunković

Ako već želite da uđete u politiku, onda povedite prvo računa o svom ponašanju i nemojte da širite nasilje i mržnju u javnom prostoru. To se naročito odnosi na obraćanje ženama, koje ne smeju da budu izložene uvredama i napadima ni u institucijama, ni na ulici, ni na društvenim mrežama.

Maja Gojković, predsednica Skupštine

ĐILASOVI PROMOVIŠU NASILJE

foto: Nebojša Mandić

Očigledno je da je politika Saveza za Srbiju da se promoviše nasilje. To je opasna politička poruka koja propagira nasilje u našem društvu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track