ĐILASOVA KOALICIJA OPET NA ULICAMA BEOGRADA: Novi protest u Beogradu, prošetali Jeremić, Obradović, Rašković Ivić
Foto: Damir Dervišagić

ĐILASOVA KOALICIJA OPET NA ULICAMA BEOGRADA: Novi protest u Beogradu, prošetali Jeremić, Obradović, Rašković Ivić

Politika -

Učesnici protesta koji vodi opozicija okupljena oko Dragan Đilasa i večeras su ispred Filozofskog fakulteta otpočeli novi protest.

Učesnici nose transparente usmerene protiv vlasti, a prisutnima su se obratili advokat Boža Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Save Manojlovića, posle čega je usledila protestna šetnja centralnim beogradskim ulicama.

Građani nose transparente, pušta se muzika sa razglasa i okupljeni duvaju u pištaljke.

Večeras se među okupljenima dele primerci Sporazuma sa narodom, koji je ranije usvojila opozicija, pa zainteresovani građani mogu da uzmu i potpišu primerak.

Skupu prisustvuju Vuk Jeremić, Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić, kao i pevač Vlado Georgiev.

Na protestu je i organizacija "Levi blok", skup saveza nekoliko levičarskih organizacija, koji se, kako su rekli, protive tome da SzS preuzme proteste i iskoristi ih za svoje ciljeve.

1 / 15 Foto: Damir Dervišagić

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom "Stop krvavim košuljama" održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronadju počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja