BEOGRADSKO DRAMSKO PROSLAVILO 71. ROĐENDAN: Nagrade dobili glumci, ali i bravar Predrag, rekviziter Goran i biletar Ida!
Foto: Stefan Jokić

rođendan!

BEOGRADSKO DRAMSKO PROSLAVILO 71. ROĐENDAN: Nagrade dobili glumci, ali i bravar Predrag, rekviziter Goran i biletar Ida!

Beograd -

BEOGRAD - Uručenjem godišnjih nagrada i premijerom predstave "Idealan muž" Oskara Vajlda, u režiji Predraga Štrbca, Beogradsko dramsko pozorište sinoć je obeležilo svoj dan.

Glavna godišnja nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije - "Tatjana Lukjanova", pripala je dramskom umetniku Srđanu Dediću, koji je bio odsutan. Specijalnu nagradu za kolektivnu igru dobio je ansambl predstave Klošmerl u režiji Kokana Mladenovića.

Nagrada za najbolja ostvarenja članova ansambla kuće i gostujućih umetnika i autora, u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta u 2018. godini, uručena je Dragiši Milojkoviću za ulogu direktora pozorišta u predstavi "Na tragu", Milanu Čučiloviću za ulogu oca u predstavi "Moj deda je aut" i Vladanu Miliću za ulogu sina u predstavi "Ničiji sin".

Milojković je zahvalio upravi pozorišta, publici i čestitao svojim kolegama, dodavši da se lepo oseća u ulozi upravnika, makar na ta dva sata koliko traje predstava. Čučilović je rekao da nije jedini koji zaslužuje nagradu, koju je primio. "Iznenađen sam. Bar pet miliona ljudi je zaslužilo ovu nagradu. Ja sam samo jedan od njih", rekao je Čučilović, a Milić se pridružio tome dodavši da je i on jedan od njih.

Nagrada "Mihajlo Fejzulovski" za ostvarene rezultate u radu pripala je majstoru bravaru Predragu Paniću, glavnom rekviziteru Goranu Miloševiću i biletaru Idi Đorđević.

Beogradsko dramsko pozorište je proslavilo 71. rođendan u atmosferi zategnutih odnosa između v.d. direktora Sloboda Ćustića i dela ansambla i nedavno završenog konkursa za direktora te ustanove.

Paulina Manov, jedna od dvadest dvoje glumaca koji su se usprotivili Ćustićevoj odluci da iznajmi salu BDP za dodelu Balkan Awards i skrenuli pažnju na smanjenje broja posetilaca, često otkazivanje predstava i lošu komunikaciju sa upravom, izjavila je da slave rođendan u iščekivanju novog direktora.

foto: Stefan Jokić

- Očekujemo da će nam postaviti direktora koji je profesionalan, koji će se na odgovoran način baviti organizacijom, i menadžmentom i umetničkim delom. To očekujemo i nadamo se da će tako i biti, rekla je Manov.

Ćustić je istakao da je ovo srećan dan za BDP.

- Ja sam uveo jedan običaj da se za svaki rođendan pozorišta pripremi premijera, da to bude poklon slavljeniku i slavljenički poklon publici. 'Idealan muž' je lepa gradska, salonska komedija. Klasičan je tekst, ali i savremen, rekao je Ćustić.

Osvrnuvši se na situaciju u pozorištu, rekao je da su njegove kolege pretenciozno izgovorile niz neistina i da on ne može ćutke to da prihvata, navodeći da službeni izveštaj BDP pokazuje da nisu istiniti navodi o smanjenoj poseti pozorištu, koje su izneli članovi ansambla.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track