SKANDALOZNO! OPOZICIJA OPTUŽILA SRBE ZA SVE RATOVE Ali to nije najgore! Radikalni islamista NAVIJA ZA JEREMIĆA i tvrdi: Srbija je agresor, a Republiku Srpsku treba ukinuti!
Foto: Dragana Udovičić, Saša Čolić, Damir Dervišagić

sramota

SKANDALOZNO! OPOZICIJA OPTUŽILA SRBE ZA SVE RATOVE Ali to nije najgore! Radikalni islamista NAVIJA ZA JEREMIĆA i tvrdi: Srbija je agresor, a Republiku Srpsku treba ukinuti!

Politika -

Sportski novinar Milojko Pantić je na protestu opozicije, koju predvode Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Boško Obradović u Pančevu na sva usta hvalio Zorana Zaeva a Srbiju i Srbe optužio da su jedini krivci za to sto je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Govoreći sve po nalogu Boška Obradovića i Vuka Jeremića, Pantić je izrekao monstruozan stav da su Srbi Jasenovac lažno stavili u centar pažnje da bi zaratili sa Hrvatima.

- Najpre su ti takvi srpski političari u Jugoslaviji građanima solili pamet da nas eksploatišu Slovenci i da treba da bojkotujemo njihovu robu. Onda su predmet još jače mržnje postali Hrvati. Skoro pola veka u komunizmu nije nam smetao Jasenovac, naprotiv, napravljeno je spomen obeležje da se ne zaboravi takva kataklizma nacizma i fašizma a onda je u centar pažnje srpskom društvu posle pola veka ubačen taj simbol ustaškog zločina da bi postao simbol mržnje prema svim Hrvatima", poručio je Pantić sa govornice a onda nastavio:

- A posle Dejtonskog sporazuma srpski vlastodršci su mržnju usmerili prema Albancima sa Kosova. Pokušali su da Kosovo očiste od Albanaca koji su se zbog toga i ni zbog čega drugog otcepili od Srbije. I sada smo mi građani te besudnje zemlje zvane Srbija ostali sami sa svojim nacionalističkim i šovinističkim mrziteljima i njihovom mržnjom."

Ovo sve pomalo liči na čuvenu rečenicu iz Balkanskog špijuna - Izvini se Đuri što te je tukao. E tako bi izgleda, po Milojku Pantiću, Srbi trebalo da upute izvinjenje onima koji su ih proterivali, ubijali...

Kada govorimo o protestima opozicije pod sloganom "1 od 5 miliona" trebalo bi podsetiti na nedavni autorski tekst prof. dr Slobodana Antonića u kome između ostalog kaže da "premda u protestima učestvuju i suverenističe stranke – Dveri, Narodna stranka i Zdrava Srbija, ipak je utisak da, nekako, ton demonstracijama poglavito daju prozapadne (atlantističke) partije i ideologije."

foto: Beta/Miloš Miškov

"To se možda može videti, između ostalog, i po tome što predloženi Sporazum s narodom (ovde) uopšte ne sadrži reči „Kosovo“ ili „Republika Srpska“. Štaviše, tačka 4 ovog Sporazuma koja je, prema uveravanjima što ih je autor ovog teksta dobio od suverenista iz SzP, trebalo približno da glasi: „Ne priznajemo nijedan državni ili ekonomski sporazum koji ova nelegitimna vlast bude potpisala, te upozoravamo druge države, međunarodne organizacije i institucije, kao i kompanije, da ovo prime k znanju“, preformulisana je kao: „Obavezujemo se da ćemo obelodaniti i preispitati sve akte koji su do sada usvojeni i koje bi sadašnji nedemokratski režim usvojio, a koji ugrožavaju državne, nacionalne i ekonomske nterese“", napisao je prof. Antonić.

Ono što takođe zabrinjava su ljudi koji podržavaju ove proteste i njihove vođe. Jedan od njih je i radikalni islamista Muhamed Čengić. Čengić otvoreno na svom Tviteru tvrdi:

"Jeremić će pobediti na izborima u Srbiji 2020. svidelo se to četnicima ili ne".

E isti taj Čengić žali za nekadašnjim predsednikom BiH Alijom Izetbegovićem.

Ovoga puta se oglasio na Fejsbuku.

"Da imamo sada Aliju, Bosna bi bila cela slobodna".

Ono što posebno upada u oči je što ovaj vrli navijač i obožavalac Vuka Jeremića tvrdi da je Srbija agresor, da treba da plati odštetu od 200 milijardi dolara kao i da treba ukinuti Republiku Srpsku.

"Bošnjački geni proradili kod Vuka Jeremića,naravno da je Srbija bila agresor! Vuk mi je jednom u obraćanju i rekao da je on spreman, naravno kada preuzme vlast, da se suoči sa činjenicama. Genocid se desio i da država Srbija treba da plati ratnu oštetu. U dogovor ulazi ukidanje Republike Srpske i ošteta od 200 milijardi dolara!", napisao je svojevremeno Čengić posle jednog od TV gostovanja Vuka Jeremića na sarajevskoj FTV.

Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić, Foto: Saša Čolić, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track