ĐILASOVA OPOZICIJA OPET NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Posle govora krenula i protestna šetnja!
Foto: Ana Paunković

novi skup

ĐILASOVA OPOZICIJA OPET NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Posle govora krenula i protestna šetnja!

Politika -

Opozicija okupljena oko Đilasovog Saveza za Srbiju po 12.put organizovala je večeras protest u Beogradu, koji je počeo uobičajeno na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Tu su i ovog puta bila lica iz srpske opozicije poput Boška Obradovića i Zorana Živkovića.

Na početku protesta okupljenima se obratio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić i Dragana Rakić ispred Asocijacije nezavisnih odbornika.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

- Mi, opozicioni odbornici, ćemo poslušati glas naroda, nećemo prestati da se borimo za interese građana. Mi smo udruženje slobodnih građana. Mi želimo da živimo u slobodi jer životi naše dece nemaju cenu. Mi imamo glas, razum i poštenje, imamo biografije, to je naša ljudska legitimacija - poručila je Rakićeva, dok je Panić tražio ostavku ministra zdravlja.

Prisutnima se obratio i psiholog Žarko Trebješanin, koji je kazao da je "potrebna jedna uređena država gde postoji istinska podela vlasti, moćne institucije, efikasni mehanizmi kontrole vlasti, vladavina prava".

Posle govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Plan je da kao i ranijih subota prođu ispred Narodne skupštine, ali i zgrade RTS.

Protest je održan u Kragujevcu i Jagodini.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista.

Da podsetimo, nakon ovog napada privedena su trojica muškaraca, Š. M., Ž. M., G. D., koji su osumnjičeni za napad, a Osnovni sud u Kruševcu odredio im je pritvor do 30 dana.

Zahtevi su kasnije prošireni, pa se traži jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića, kome je spaljena kuća u Grockoj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track