Najnovije vesti

SERGEJEV POZNANIK PRIZNAO DA JE NAPAO KSENIJU RADOVANOVIĆ: Vladulović odmah osuđen na 8 meseci
Foto: Printscreen

priznanje

SERGEJEV POZNANIK PRIZNAO DA JE NAPAO KSENIJU RADOVANOVIĆ: Vladulović odmah osuđen na 8 meseci

Politika

Petar Vladulović priznao je danas da je napao aktivistkinju Inicijative ''Ne davimo Beograd'' Kseniju Radovanović i zaključio sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kojeg je već uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine.

 

Prema sporazumu, koji je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu, Vladuloviću je izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaska Radovanovićevoj na udaljenosti od 100 metara, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Aleksandra Djenadić.

 

Pošto je u pitanju uslovna osuda, Vladulović je pušten na slobodu.

Ukoliko u roku od tri godine počini novo krivično delo biće odmah poslat u zatvor na izvršenje kazne od osam meseci zatvora.

 

On je priznao da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. Do incidenta je došlo u Kulturnom centru Grad na Međunarodni dan žena. 8. mart, na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

 

Vladulović je tada Radovanovićevu prvo izvređao, a potom joj, prema pisanju medija, raskrvario joj lice i razbio naočare a potom pobegao. Tom prilikom Vladulović je bio u društvu lidera Pokreta slobodnih gradana Sergeja Trifunovića.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...