ISPLIVALI TAJNI SNIMCI MARTOVSKOG POGROMA NAD SRBIMA NA KOSOVU! ALBANCI PUCALI I NA KFOR, ALI JE SVE ZATAŠKANO! Drecun: Pripadnik nemačke tajne službe objavio je plan napada unapred, sve se znalo!
Foto: Printscreen Youtube

tužna godišnjica

ISPLIVALI TAJNI SNIMCI MARTOVSKOG POGROMA NAD SRBIMA NA KOSOVU! ALBANCI PUCALI I NA KFOR, ALI JE SVE ZATAŠKANO! Drecun: Pripadnik nemačke tajne službe objavio je plan napada unapred, sve se znalo!

Politika -

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun doneo je tajne snimke KFOR-a na kojima se jasno vidi da je martovski pogrom na Kosovu pre 15 godina dugo planiran od strane Albanaca, a da je tom prilikom došlo i do napada na KFOR, koji je namerno zataškan.

"Plan je napraljen pod nazivom "Prolećna reka". Taj plan je tebao da bude završni talas etničkog čišćenja. Od 12. juna do 30. oktobra 1999. godine je bio najžešći talas etničkog čišćenja, gde je saučestvovao i KFOR nepreduzimanjem aktivnosti ili čak i napadom. Albanski teroristi su u tom periodu kidnapovali 648 ljudi, ubili 447 a od toga je 22 zaklano, 84 masakrirano, 5 je spaljeno, ranjeno 216, fizički maltretirali 321 osobu, pljačkali i nasilno uselii u 750 stanova u Prištini, 200 u Kosovskoj Mitrovici, 153 u Gnjilanu. Ukupno je do juna 2003. godine albanski teroristi izveli 6.392 napada na Srbe", rekao je Drecun za Pink.

foto: Printscreen Youtube

Drecun je pokazao snimak Samedina Džezeirija, za koga je rekao da se javno hvalio da je pripadnik nemačke obaveštajne službe.

"Raskrinkala ga je nemačka TV ZDF, koja je objavila snimak njegovih presretnutih razgovora mnogo pre nego što se desio martovski pogrom u kome on govori šta se priprema i šta će se dešavati. On je identifikovan kao radikalni islamista i praćen je od strane KFOR. Dakle, saradnik nemačke službe priprema sve to, govori o tome šta će se dešavati", rekao je Drecun.

On je objasnio da su to KFOR-ovo materijali. Drecun je pokazao i tajne snimke obaveštajaca KFOR o tome kako je pripremana masa za napad na Srbe.

"Neke su identifikovali i označili ih kao agitatori. Ali posle nisu opšte hapšeni. Čak neki Albanci koji su učestvovali u svemu tome rade za UNMIK", rekao je on i dodao da je narod vatrenim govorima pripremljen na nasilje.

Tajni snimak KFOR
Tajni snimak KFORfoto: Printscreen Youtube

On je objasnio da je materijale koji su prikazani dobijeni od američkog pripadnika međunarodnog prisustva, koje je njegova supruga dostavila na DVD-u Drecunu.

On je dodao i da je napad na vozilo UMNIK policije u Prištini zataškavan.

"Imate informaciju da je po šezdesetak osoba bilo u kosovskoj policijskoj službi, KFORU i UNMIK policiji. Nisu ih Srbi napali, što znači da je bilo napada od rulje koja je napala", rekao je on.

foto: Printscreen Youtube

Drecun je prikazao i snimak sukoba sa švedskim KFOR-om koji je bio zatvorio put iz Prištine prema Čaglavici.

"Kada je krenula rulja u kojoj su bili naoružani pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa, u jednom trenutku pripadnici švedskog KFOR-a otvaraju vatru sa mitraljeza sa borbenih vozila, da bi ih sprečili da nastave dalje. A iza mase se onda odgovara i čuje se municija. Dakle, ta je masa bila naoružana", ispričao je Drecun.

Drecun je prikazao i fotografije spaljenog borbenog vozila švedskog KFOR-a na kojima se vide i rupe od metka. Na fotkama spaljenih kola UNMIK policije mogli su se videti tragovi krvi na sedištima i rupe od metaka.

"To znači da se radi o snajperskim mecima. Teško da nije bilo mrtvih od strane UNMIK policije, ali se sve skrivalo", rekao je Drecun.

foto: Printscreen Youtube

Prikazan je i šokantan snimak direktnog napada iz ručnog raketnog bacača u centru Prištine na vozilo UNMIK.

"To se sve strogo čuvalo u tajnosti da bi zataškali koliko je zapravo bilo žrtava i da bi se prikazalo kako su Šiptari i dalje dobri momci", rekao je Drecun.

Podsetio je i da je Ibrahim Rugova u jednom od izveštaja rekao da su pogrom organizovali Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

foto: Printscreen Youtube

On je ispričao da je Kosovski zaštitni korpus trpao Srbe u kamione jer im je rekao da ne može da ih zaštiti u njihovim kućama, da bi zatim došli oni koji su palili srpske domove.

"Jedna od najjačih grupa za likvidacije i etničko čišćenje je "Orlovo oko". Ona je identifikovana i u izveštaju Dika Martina i KFOR-a i NATO. Formirali su je pripadnici Tačijeve Dreničke grupe, a ona je formirana marta te godine da bi sprovela upravo ovo što je sledilo", rekao je Drecun.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track