OBRADOVIĆ, ĐILAS I JEREMIĆ PROBILI OGRADU I POKUŠALI DA UPADNU U PREDSEDNIŠTVO DOK SE VUČIĆ OBRAĆAO NACIJI! Obezbeđenje ih zaustavilo na samim vratima (KURIR TV)

Politika -

Nakon sinoćneg upada u RTS, prevođeni liderima opozicije Boškom Obradovićem, Draganom Đilasom i huliganima sa fantomkama na glavi, koji su nosili čak i testere, okupili su se danas ispred zgrade Predsedništva Srbije gde se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća naciji.

foto: Dado Đilas

Celu noć i jutro predstavnici opozicije preko svojih medija huškali su svoje istomišljenike i pozivali ih da dođu danas tačno u podne kada se predsednik Srbije obraća povodom martovskog pogroma na Kosovu i njihovog vandalizma sinoć na RTS.

Ispred zgrade Predseništva nije bilo jako obezbeđenje, ali je bila postavljena metalna ograda na oko 30-40 metara od ulaza. Pre nego što su okupljeni probili tu ogradu i pokušali da uđu u zgradu, predvođeni Obradovićem, obratio im se lider Dveri koji je rekao da traže ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.

On je izjavio da će blokada Predsedništva trajati do ostavke predsednika Aleksandra Vučića.

foto: Printscreen Kurir Tv

"Nema nazad", rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva Srbije.

On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju pogrdne parole. Belim trakama sa natpisom "Počelo je", zatvorili su Ulici kralja Milana.

Blokirana sva tri ulaza

Predstavnici Saveza za Srbiju ukupili su se danas ispred Predsedništva u vreme obraćanja Presednika Srbije javnosti i blokirali sva tri ulaza zgrade.

Na glavnom ulazu pojavili su se Borko Stefanović i Janko Veselinović koji su u razgovoru sa policijom tražili da uđu unutra da bi, kažu, "rekli svoju verziju istine".

Duž cele zgrade Predsedništva raspoređeni su pripadnici Žandarmerije.

Demonstranti su se najpre okupljali na stepeništu Predsedništva dolazeći iz Ulice kralja Milana, ali se potom deo njih povukao nazad i na bočni ulaz.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track