VUČIĆ: Svako neka radi svoj posao, a ko počini bilo kakvo nasilje biće sankcionisan! Spreman sam da razgovaram sa građanima, ali sa fašistima NE! (KURIR TV)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

predsednik nakon otvaranja skupa o godišnjici bombardovanja

VUČIĆ: Svako neka radi svoj posao, a ko počini bilo kakvo nasilje biće sankcionisan! Spreman sam da razgovaram sa građanima, ali sa fašistima NE! (KURIR TV)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Beogradu skup pod nazivom "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku".

On se posle otvaranja skupa obratio novinarima:

Predsednik je rekao da je zahvalan zameniku predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andreju Turčaku koji je došao da poseti Srbiju.

"Nas čeka danas još jedan sastanak i drago mi je što sa Rusijom imamo dobru saradnju", rekao je predsednik.

Vučić je na pitanje kako komentariše zahtev Obradovića da će tražiti danas da se puste učesnici protesta koji su uhapšeni, rekao da ne želi više tim stvarima da se bavi.

foto: Printscreen Kurir Tv

"Imam mnogo pametnija posla, važna, i hoću time da se bavim. Svako neka radi svoj posao, važno je da ne bude nasilja, a svako ko ga počini biće sankcionisan", rekao je predsednik.

Dodao je da sve što se juče dogodilo nije nikakvo iznenađenje i na pitanje da li u jučerašnjim događajima ima elemenata krivičnog dela rekao da je to pitanje za tužilaštvo i da time neće da se bavi.

"Mislim da su ljudi sve videli juče, sledi nam važna nedelja, nedelja sa potencijalnim investitorima i time želim da se bavim", rekao je predsednik.

Podsetio je da su ponižavali policajca koji je samo profesionalno obavljao svoj posao.

Na pitanje kako komentariše reakcije iz regiona i EU iz regiona, predsednik je rekao da se ne plaši ni pritisaka, ni smrti, ni bilo čega.

"Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne tako što u prostorije unosite testere. Hvala im na tome što vole da viče, što podstiču nasilje, mi nasilje da dozvolimo nećemo, sve drugo mogu da rade. Ja da bežim od njih neću i neću nikada da bežim, meni je savest čista", odgovorio je Vučić.

foto: Printscreen Kurir Tv

On je dodao da smatra da je važno da se dijalog odigra u parlamentu, ali da se to očigledno ne dešava.

"Parlament je mesto gde se razgovara, a mi smo na to uvek spremni", rekao je Vučić i dodao da mu je najvažnije kako će da reaguje narod.

"Čekam da narednih dana da vidite rezultate njihove akcije i mislim da su oni napravili katastrofalnu grešku, i da je to rezultat besa, frrustracije i poličke nemoći".

On je, povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da protesti treba da budu mirni i u okviru zakona kao što su bili pre proteklog vikenda, istakao da je i on to govorio i da su to evropske norme.

"Pa, to sam i ja rekao, niste mi verovali da su to evropske norme. Rekao sam: možete da šetate koliko hoćete, sve je u redu, ali nasilje ne može i to je sve što imam da kažem", rekao je Vučić novinarima.

U šetnji ih je bilo 687, istakao je Vučić dodavši da se broj kasnije smanjio.

"Sa građanima sam spreman da razgovaram, ali sa ovom trojicom neću da razgovaram. Sa fašistima ne razgovaram", istakao je Vučić.

Što se izjave zagrebačkog funkcionera Pavla Kalinića tiče, da iza protesta stoje strane službe sa ciljem da ga "dovedu u red", kao i pisanja sarajevske i zagrebačke štampe, on je kazao da Kalinića ni ne poznaje, a da se hrvatski mediji uvek raduju njegovoj propasti, što ga čini srećnim, jer zna da je onda radio dobro za svoju zemlju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track