UDRUŽENJE POLICIJE ARČIBALD RAJS: Gađanje jajima nedopustivo! Trećerazredni političari misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting!
Foto: Printscreen

REAGOVANJE

UDRUŽENJE POLICIJE ARČIBALD RAJS: Gađanje jajima nedopustivo! Trećerazredni političari misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting!

Politika -

Strukovno udruženje policije "dr Rudolf Arčibald Rajs" najoštrije osuđuje gađanje jajima uniformisane policijske službenike za vreme vršenja službe obezbeđenja zgrade Vlade Srbije.

"Očigledno je da su jaja donesena s namerom da se gađaju policajci, što je zaista nedopustivo i krajnje provokativno ponašanje. Policija obezbeđuje mnoge objekte od značaja, pa između ostalog i zgradu Vlade Srbije, što je i sasvim normalno. Postavlja se pitanje – čime su policajci koji moraju da se nalaze pored štićenih objekata zaslužili ovakvo sramotno i neprimereno ponašanje", navode u saopštenju.

Kako dalje navode, "posebno je zabrinjavajuće što je tu akter neko od sledbenika lidera Saveza za Srbiju i što ceo događaj ima političku konotaciju. Politička borba se vodi u parlamentu, a ne na ulici i van institucija".

Oni su dodali da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nisu reagovali i ocenili su da su time dokazali da su imuni na politički ili bilo kakav drugi uticaj koji je pokušan u navedenom incidentu i da nepristrasno, profesionalno i uz poštovanje ljudskih prava primenjuju policijska ovlašćenja.

"Koliko god da se pripadnici policije trude da obavljaju svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom, i iako je opšte poznato da policijska profesija predstavlja jednu od najtežih i najstresnijih profesija na svetu, postoje trećerazredni političari koji i dalje misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting, manipulišući masama i stvarajući nerede i haos na ulicama", dodaje ovo udruženje policije.

foto: Kurir

Oni navode da "dela, držanje i ponašanje lidera jedne političke stranke moraju biti za primer, dosledni instituciji u kojoj obavljaju svoju odgovornu, moralnu i javnu funkciju, a ujedno moraju predstavljati ozbiljnost, umerenost i pravičnost prema narodu koji ih je birao".

"Političar, kao javna ličnost i lik čije se delo nadaleko čuje i poznaje, ne može sebi da dozvoli luksuz bahatog ponašanja, uvredljivih reči, a kamoli fizičkih napada i nasrtaja na policiju na bilo koji način. Sam taj čin dovoljno već dokazuje neadekvatnost njegovih stavova i razmišljanja kao državnika i takvim političarima nikako nije mesto u instituciji kakva je Narodna skupština Republike Srbije", zaključuju u udruženju Arčibald Rajs.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track