OKO ŠEFA NARODNE STRANKE SAMO MUTNI LIKOVI: Optužen za UBISTVO, Jeremić ga doveo da nam drži predavanje! ŠOK!
Foto: Privatna arhiva, Dragana Udovičić

Krimi rad

OKO ŠEFA NARODNE STRANKE SAMO MUTNI LIKOVI: Optužen za UBISTVO, Jeremić ga doveo da nam drži predavanje! ŠOK!

Politika -

Gost Jeremićevog CIRSD u Beogradu je bivši pakistanski premijer Šaukat Aziz, koji je završio i na poternici Interpola. Aziz je bio osumnjičen da je učestvovao u likvidaciji jednog od lokalnih vođa u Pakistanu

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i jedan od vođa Saveza za Srbiju, opet je uhvaćen sa kontroverznim ličnostima. Posle saradnje s Patrikom Hoom, koji je osuđen zbog pranja novca, Jeremić je sinoć ugostio bivšeg pakistanskog premijera i sadašnjeg ekonomistu Šaukata Aziza, koji se jedno vreme nalazio i na Interpolovoj poternici, i to zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji jednog od lokalnih vođa u Pakistanu.

Kako saznajemo, u petak 22. marta je ponovo izdat nalog za Azizovo hapšenje.

Opustošio kasu

Aziz je bio optužen da je bio deo višemilionskih zloupotreba i da je nezakonito zakazivao sastanke koji su rezultirali gubitkom u državnoj kasi Pakistana. Azis se više ne pojavljuje u Pakistanu, gde se suočava ne samo s ozbiljnim optužbama već i s nalogom za hapšenje.

Najava večerašnje tribine
Najava večerašnje tribine foto: Privatna arhiva

- U februaru je sud za odgovornost u Islamabadu ponovo izdao naloge za hapšenje pakistanskog ekonomiste, koji se nije pojavio ni na jednom sudskom ročištu. U pisanoj izjavi upućenoj sudu Aziz tvrdi da nije odgovorio ni na jednu od optužbi zbog "verodostojnih i upornih pretnji njegovom životu". Dodaje se da je njihov klijent "preživeo pokušaj atentata, dok premijer iz bezbednosnih razloga više ne boravi ili putuje u Pakistan" - pisao je u martu ove godine portal Pakistan tudej.

Nema ga na sudu

Komunikacija Aziza i pakistanskih vlasti trenutno ide preko londonske advokatske kancelarije, koji su svog klijenta savetovali da se ne pojavljuje pred domaćim sudom, već da ponudi "video-dokaze iz inostranstva". Aziz je sinoć u Beogradu, kao specijalni gost Jeremića i njegovog CIRSD, učestvovao u panelu o odnosima Kine i SAD pod nazivom "Nova velika igra: Susret orla i zmaja".

Mutni poslovi: Jeremić sarađivao i sa "El Čapom za pranje novca"

Patrik Ho, koji je, preko svog Čajna enerdži fand komitija i povezanih organizacija, Jeremiću uplaćivao milionske sume, nedavno je u Americi osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija. Utvrđeno je da je Jeremić novac od Hoa počeo da dobija odmah po odlasku s čela Generalne skupštine UN, a sumnja se da je sredstva dobijao i tokom predsedavanja tim telom. Kako je utvrđeno, na račun Jeremićevog CIRSD od Hoa i kompanija povezanih s njim uplaćeno je ukupno devet miliona dolara. Osim sa Hoom, Jeremić je sarađivao i sa Emiliom Lozojom, kojeg meksička javnost naziva "El Čapo za pranje para".

(Kurir.rs / Danijela Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track