BRNABIĆEVA: Skandalozna izjava Rade Trajković
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

reagovanje

BRNABIĆEVA: Skandalozna izjava Rade Trajković

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da je izjava Rade Trajković, u kojoj je ona optužila Srbiju za državni terorizam, skandalozna.

"Ne znam u kojoj drugoj zemlji bi se tako nešto dešavalo, da bez ikakvih dokaza, paušalnim tvrdnjama optužite predsednika Republika za takvu neku stvar. Potpuno suprotno zdravom razumu", izjavila je premijerka u naselju Ribnica.

Prema njenim rečima, od "monstruoznog ubistva" Olivera Ivanovića najmanje su imali da profitiraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada i Srpska lista, dodajući da je situacija "upravo suprotna".

"Dakle, izbori su prošli, Srpska lista je tamo pobedila, razgovarali smo sa Oliverom Ivanovićem i nije postojao nijedan jedini razlog da mi na bilo koji način ugrozimo život Olivera Ivanovića. Upravo suprotno. Nama je u najvećem interesu stabilnost na Kosovu i Metohiji, pogotovo zato što su tamo Srbi po prvi put jedinstveni i složni. To (ubistvo) je bilo u interesu svih, sem predsednika Republike,Vlade i Srpske liste koju ona indirektno optužuje", rekla je Brnabić komentarišući izjavu Rade Trajković.

Ona je pozvala Trajkovićevu da iznese dokaze o tome kako to "Aleksandar Vučić opstruira istragu", kako ona tvdi.

"Ona hoće da kaže da pošto je on opstruiše, Priština je sprovodi? Stvarno sramota. Navikli smo na svakojake izjave iz dana u dan. Na kraju krajeva, građani će odlučiti o svemu tome", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track