STEFANOVIĆ O SRAMNIM GRAFITIMA NA AMBASADI MAĐARSKE: Niko ne sme da se oseća nebezbedno u Srbiji! Intenzivno se radi na pronalasku počinilaca!
Foto: Marina Lopičić

Ministar policije

STEFANOVIĆ O SRAMNIM GRAFITIMA NA AMBASADI MAĐARSKE: Niko ne sme da se oseća nebezbedno u Srbiji! Intenzivno se radi na pronalasku počinilaca!

Politika -

BEOGRAD- Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da su policijski službenici obavili uviđaj na mestu na kom su na zgradi Ambasade Mađarske ispisani uvredljivi grafiti i dodao da se intenzivno radi na rasvetljavanju tog događaja i pronalasku počinilaca. "Očekujem da oni u što kraćem roku budu privedeni pravdi, jer Srbija ne sme dopustiti da se bilo ko oseća nebezbednim u našoj zemlji", kazao je Stefanović.

Kao skandal je ocenio to što se u Srbiji, koja baštini i neguje sve tekovine antifašističke borbe, neko usudio da ispisuje grafite sa takvim sadržajima i upućuje takve poruke.

Pritom je, napominje, reč o diplomatskom predstavništvu zemlje, iz koje poreklo vodi veliki broj naših građana, komšija i prijatelja. "Širenje mržnje prema Mađarima, kakvo smo nedavno imali prilike da čujemo u govorima lidera na skupovima Saveza za Srbiju, očigledno inspiriše pojedine u našoj zemlji na mržnju prema drugim narodima i dovodi do pojave i ovakve vrste grafita, neprimerenih i nedostojnih jedne zemlje kakva je Srbija", rekao je Stefanović.

Ministar i potpredsednik vlade ocenio je da je i to što se desilo jedna od posledica "njihove politike nasilja i mržnje, jedine koju imaju da ponude i koju u kontinuitetu sprovode, prema ženama, novinarima, drugim narodima i svim ostalima koji ne dele njihovo mišljenje".

Na tabli ambasade Mađarske u Krunskoj ulici danas su zatečeni iscrtani grafiti sa kukastim krstovima. Grafite su nepoznata lica nacrtala tokom noći, a oni su jutros uklanjani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track