Najnovije vesti

DAFINA DALA ARKANU MILION I PO MARAKA ZA MENJAČNICU U CENTRU BEOGRADA! Šok saznanja iz dokumenata tajne službe! NOĆ PRED BANKROT UPAO KOD DAFINE I UZIMAO PARE U DŽAKOVIMA!
Foto: Vladimir Šporčić, Shuterstock

STROGO ČUVANA TAJNA

DAFINA DALA ARKANU MILION I PO MARAKA ZA MENJAČNICU U CENTRU BEOGRADA! Šok saznanja iz dokumenata tajne službe! NOĆ PRED BANKROT UPAO KOD DAFINE I UZIMAO PARE U DŽAKOVIMA!

Politika
20:32h

Otkrivamo - Milanovićeva je Ražnatoviću dala novac za otvaranje menjačnice u Čumiću, ali i lokale na lokaciji koja je u to vreme bila veoma atraktivna,

pokazuje dokument tajne službe u koji je Kurir imao uvid

Nekadašnja vlasnica Dafiment banke Dafina Milanović je devedesetih godina političarima davala velike sume novca, o čemu je Kurir pisao, ali su se na njenom platnom spisku našle i mnogobrojne druge ličnosti, poput komandanta Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željka Ražnatovića Arkana!

Kontroverzna  bankarka... Dafina  Milanović
Kontroverzna bankarka... Dafina Milanovićfoto: Vladimir Šporčić

Naime, u dosijeu Državne bezbednosti (DB), u koji je Kurir imao uvid, a koji predstavlja „presek saznanja“ o Milanovićevoj, navodi se da je Arkan od kontroverzne bankarke dobio milion i po maraka, ali i lokale na atraktivnoj lokaciji u Beogradu.

Pomoć u ratu

- Prema nekim informacijama, pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu uručila je, navodno, 1,5 miliona nemačkih maraka za otvaranje menjačnice na jednoj od lokacija u Čumićevom sokačetu i poklonila mu lokale kod beogradske stanice Vukov spomenik - piše u dokumentu DB, koji nosi oznaku „službena tajna, strogo poverljivo“. Dokument je sačinjen nakon 2000. godine.

Dobio i  pare i  lokale... željko  Ražnatović
Dobio i pare i lokale... željko Ražnatovićfoto: Shutterstock

Inače, ranije se u javnosti spekulisalo da je Milanovićeva davala Arkanu pozamašne sume novca tokom ratnih sukoba na prostoru SFRJ, odnosno u vreme dok je on komandovao „tigrovima“ na ratištu u BiH. Navodno je i Arkan, prema svedočenju brata Dafine Milanović, jednom rekao da je „Dafiment banka finansirala i rad Centra Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu“.

Bivši operativac DB Božidar Spasić potvrđuje za Kurir da je Ražnatović bio među onima koji su, kako kaže, uzimali „šakom i kapom“ novac iz Dafiment banke.

foto: Marina Lopičić

Saglasnost države

- Arkan je dobijao pare ili ih je uzimao reketom, koliko mu treba, uz saglasnost države. DB je desetak dana pre bankrota banke znao da će se to desiti. Privilegovanima je sugerisano da idu po novac. Arkan je noć pre zvanične objave o bankrotu upao kod Dafine Milanović i u džakovima iznosio para koliko je smatrao da treba da iznese - navodi Spasić.

Podsetimo, osim Ražnatoviću, novac iz ove banke odlazio je i političkim strankama, političarima, biznismenima... Kako je i Milanovićeva rekla u jednoj od retkih prilika, „novac iz Dafiment banke je razvlačen u džakovima“. Ona je, inače, u narodu ostala poznata po tome što je nudila visoke mesečne kamate na štednju, čime je privukla veliki broj građana, koji su potom prevareni.

Tražila izlaz - HTELA DA UCENJUJE POLITIČARE

Dafina Milanović nameravala je da za propast svoje banke optuži državu ili kriminalce, a čak je bila spremna i da ucenjuje političare, piše u dosijeu DB:

- Nelikvidnosti u poslovanju Dafiment banke nagnala je Milanovićevu da razmišlja da za neuspeh pokuša da optuži ili kriminalce (koji su je, navodno, opljačkali), ili državu. U to vreme, izražavala je spremnost da ucenjuje vladajuće strukture pretnjom da će objaviti gde i kome je dala novac, mada svesna da, u slučaju bankrotstva, i i nju mogu da ucene oni koji su u njenu banku novac ulagali pod garancijom.

Bacila oko na Crnu Goru ĐUKANOVIĆ JU JE OTKAČIO

foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

U dokumentu DB navodi se i da je Milanovićeva svojevremeno imala poslovne razgovore sa crnogorskom vlašću:

- Sa Milom Đukanovićem, koji je tada bio premijer Crne Gore, Milanovićeva je vodila pregovore povodom otkupa određenog broja objekata („Dr Sima Milošević“, vila „Galeb“, hotel „Plaža“), koji nisu urodili plodom.

Kurir.rs/B. Karović - B. Bojić Foto: Vladimir Šporčić/Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track