JEL IMA NEKO DA GA PREGLEDA: Ugljanin se opet nalupao, za Ljajića rekao da je prevarant, Vučić je antibošnjački raspoložen a Stefan Nemanja je veći zločinac od Mladića!
Foto: Aleksandar Jovanović

zbogom pameti

JEL IMA NEKO DA GA PREGLEDA: Ugljanin se opet nalupao, za Ljajića rekao da je prevarant, Vučić je antibošnjački raspoložen a Stefan Nemanja je veći zločinac od Mladića!

Politika -

NOVI PAZAR - Stefan Nemanja, odnosno Sveti Simeon, počinio je veće zločine od Ratka Mladića, a Srbi su njegovo ime dali školi ulici u Novom Pazaru!

Ovo je danas u Novom Pazaru izjavio Sulejman Ugljanin, predsednik SDA govoreći na konferenciji za medije.

foto: Marina Lopičić

-Srbi i Bošnjaci imaju potpuno suprotstavljene stavove o događajima iz bliže i dalje istorije, posebno kada se radi o zločinu genocida, zločinima nad Bošnjacima. Sve koji su činili zločine nad Bošnjacima oni proglašavaju herojima. Stefana Nemanju koji je napisao platformu za zločine, za istrebljenje naših predaka Bogumila i Ilira ovde, na Saboru 1176. godine. Na toj platformi su Karadžić i Mladić i ranije Draža Mihailović, sprovodili ovde zločine genocida. Takvom zločincu su dali ulicu ovde i zvanje sveca, i dali su osnovnoj školi u Novom Pazaru ime zločinca koji je veće zločine počinio od Mladića. Pročitajte žitije Svetog Simeoa pa ćete znati o čemu se radi. Pročitajte tu platformu za istrebljenje Ilira, Bogumila i njihovih potomaka. Dok budemo krili osećanja živećemo u zabludi - rekao je Ugljanin, govoreći o rodonačelniku srpske vladarske loze Nemanjića.

Ugljanin je, inače, svojevremeno, u intervjuu Milomiru Mariću doslovce izjavio da je Sveti Sava, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, "bliži nama nego vama", odnosno, bliži Bošnjacima nego Srbima.

-Mi ga ne damo, on je naš a ne vaš - rekao je tada Ugljanin, misleći na Svetog Savu.

U toj emisiji moglo se čuti i da je Ugljanin jedan od "začetnika obnove Đurđevih stupova", manastira koji se nalazi na par kilometara od Novog Pazara i koji je zadužbina Stefana Nemanje.

Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao i da predsednik Srbije "Vučić ima antibošnjačke, rušilačke namere prema Bošnjacima i jedan je od inspiratora genocida u Srebrenici".

foto: Dmair Dervišagić

Za Ljajića Ugljanin je rekao da je "politički prevarant koji živi u Beogradu i koristi bošnjačko glasačko tijelo kao ovce za šišanje i moraće da se suoči sa posledicama svog ponašanja".

Ugljanin je zatražio i lustraciju u državnim organima Srbije, u vojsci, policiji, državnoj bezbednosti, sudstvu, tužilaštvu, da se kazne "učesnici zločina nad Bošnjacima", tvrdeći da su "srpske snage počinile genocid na Bošnjacima" u ovom delu Srbije.

-Srbija veliča ratne zločince, daje im imena ulica, fakulteta, studentskih domova, dok je to tako nema razgovora o pomirenju - rekao je Ugljanin.

(Kurir.rs/Z. Š.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track