SPO PODRŽAVA POLITIKU VUČIĆA PREMA KOSOVU I METOHIJI: Nerešavanje tog problema može da potpali ratni požar
Foto: Kurir

razum mora da nadvlada emocije

SPO PODRŽAVA POLITIKU VUČIĆA PREMA KOSOVU I METOHIJI: Nerešavanje tog problema može da potpali ratni požar

Politika -

Srpski pokreti obnove (SPO) podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uz pomoć Evropske unije za kosovsko pitanje pronađe trajno rešenje, koje će garantovati mir i punu zaštitu srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i crkvama, manastirima i sveukupnom duhovnom nasleđu Srbije.

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga "ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira".

Ističe se da "nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar, ne samo između Srba i Albanaca nego i u Severnoj Makedoniji i BiH".

"Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije", kaže se u saopštenju.

"Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu s dugoročnim interesima Srbije", ističe Predsedništvo SPO.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track