Najnovije vesti

SADA I ZVANIČNO! MARKO ĐURIĆ SUTRA NEĆE MOĆI DA UĐE NA KOSOVO! Vlasti u Prištini: Odbijen zahtev, jer nije poštovao proceduru
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

odbijen zahtev

SADA I ZVANIČNO! MARKO ĐURIĆ SUTRA NEĆE MOĆI DA UĐE NA KOSOVO! Vlasti u Prištini: Odbijen zahtev, jer nije poštovao proceduru

Politika

Iz Ministarstva spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija naveli su da nije odobren zahtev direktora Kancelarije za KiM Marka Djurića da sutra poseti pokrajinu zbog navodnog "nepoštovanja procedure", prenose prištinski mediji.

 

"Nije odobren zahtev za posetu, jer nije u skladu sa kriterijumima Brisleskog sporazuma", rekao je za Kohu savetnik ministra BedŽeta Pacolija, Jetljir Zuberaj.

 

Kako se navodi, prema sporazumu, zahtev za odobrenje posete mora da se pošalje tokom radnih dana, od ponedeljka do petka i to do kraja radnog vremena, odnosno 17 časova.

 

 

Djurić je jutros najavio da će u nedelju pokušati da dođe na Kosovo i Metohiju i da prisustvuje izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu.

 

"Ja ću naravno, kao i do sada, pokušati da budem tamo, ali iako možda ne budem uspeo zbog ponašanja Prištine, jer podsetiću vas, u prethodnih godinu dana mi je 18 puta onemogućeno da uđem na KiM, ali ljudi iz Kancelarije za KiM i iz vlade su svakoga dana tamo", rekao je Đurić za RTS.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...