DEO DEMOKRATA PONOVO ZAJEDNO: Ujedinile se DS, SDS i Zajedno za Srbiju
Foto: Marina Lopičić

ujedinjenje

DEO DEMOKRATA PONOVO ZAJEDNO: Ujedinile se DS, SDS i Zajedno za Srbiju

Politika -

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i "Zajedno za Srbiju" danas su se ujedinile i postale jedinstveni politički subjekt -Demokratska stranka.

To je saopšteno na skupu u Kombank dvorani, na kojem je predsednik DS Zoran Lutovac rekao da će vrata "nove" Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete, i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti.

"Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju", naveo je Lutovac.

Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kome se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

U proglasu se navodi da je cilj, između ostalog, borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uredenjen pravni ambijent, dobrosusedske odnose, mir u regionu...

Predsednik "Zajedno za Srbiju" i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS koja bi dobila mandat građana: "Sve je u našim rukama", uveren je Zelenović, samo, kaže, treba da se "vrati samopouzdanje naciji".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track