BRUTALNE UVREDE! ŠEŠELJ OPLEO PO HAŠKOM TUŽIOCU! Bramerc mi nije popušio, nisam stignem na red jer je pušio drugima!
Foto: Ana Paunković, Fonet/Nenad Đorđević

GENGBENG

BRUTALNE UVREDE! ŠEŠELJ OPLEO PO HAŠKOM TUŽIOCU! Bramerc mi nije popušio, nisam stignem na red jer je pušio drugima!

Politika -

Lider radikala rekao da je tužilac bio sprečen da ga oralno zadovolji, ali da je čuo da je tokom boravka u Beogradu zadovoljio petoricu-šestoricu iz režima

Lider radikala Vojislav Šešelj, u svom prepoznatljivom stilu, imao je brutalnu poruku za haškog tužioca Serža Bramerca, za koga je rekao da je došao u Beograd kako bi ga oralno zadovoljio, poručio mu da je majmun i da će mu nos polomiti ako ga sretne. Međutim, pošto se za vreme Bramercovog boravka u srpskoj prestonici nisu sreli, Šešelj za Kurir kaže da je haški tužilac bio sprečen da ga zadovolji, ali da je čuo da je neke ljude iz režima zadovoljio.

Sprečili ga mangupi

- Bramerc nije ispunio zadatke jer su ga sprečili neki mangupi, ali izgleda da je nekoj petorici-šestorici iz režima popušio. Ne znam tačno kome jer nisam bio svedok da bih te ljude imenovao, ali tako su mi rekli. Sledeći put kad dođe, neka odmah na aerodromu zove da pošaljem kola po njega, pa da dođe prvo do mene - rekao je Šešelj.

Haški tužilac Serž Bramerc bio je u poseti Beogradu u sklopu pripreme za redovni polugodišnji izveštaj Saveta bezbednosti UN, gde se sastao s ministarkom pravde Nelom Kuburović, republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac i tužiteljkom za ratne zločine Snežanom Stanojković. S njima je razgovarao o primeni Nacionalne strategije za procesuiranje počinilaca ratnih zločina, regionalnoj pravosudnoj saradnji u predmetima za ratne zločine i podršci Haškog tribunala srpskim vlastima u zadovoljavanju pravde u tim procesima.

Tajna misija

Međutim, lider radikala tvrdi da je njegova misija u Beogradu bila da mu "popuši ku*ac", kao i da Bramercova meta nisu njegove stranačke kolege Vjerica Radeta i Petar Jojić, za koje je Hag izdao naloge za hapšenja, već on, kao i da je prva želja haškog sudije bila da se s njim sretne oči u oči. - Šta drugo da mu poručim nego da je majmun i da mi popuši ku*ac. O pravu nema pojma - rekao je Šešelj.

Kivan na Hag! Zadavao im glavobolje

Lider radikala ne propušta priliku da pošteno izvređa sudije i tužioce Haškog tribunala. Glavobolju im je zadavao svih 12 godina, koliko je proveo u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu - od februara 2003, kada se predao i dobrovoljno otišao u Hag, do novembra 2014, kada je pušten da se brani sa slobode zbog lošeg zdravstvenog stanja. Krajem marta 2006. godine Haški tribunal ga je prvostepenom presudom oslobodio po svih devet tačaka optužnice, ali ga je 2018. ipak osudio na 10 godina zatvora. S obzirom na to da je u pritvoru proveo skoro 12 godina, Šešelj je danas slobodan čovek.

Naslovi nekih Šešeljevih knjiga

Smežurano kengurovo mudo Kevin Parker Lažljiva haška pederčina Džefri Najs Očerupana haška ćurka Kristina Dal U čeljustima kurve Del Ponte

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track