SRPSKA LISTA: Laži Boška Obradovića ne mogu poništititi rezultate o KiM
Foto: Ana Paunković

REAKCIJA

SRPSKA LISTA: Laži Boška Obradovića ne mogu poništititi rezultate o KiM

Politika -

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da izveštaj o KiM, dostavljen Skupštini Srbije, ne daje odgovore na pitanja u vezi sa dosadašnjim pregovorima, a Srpska lista uzvraća da laži Boška Obradovića i ostalih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu su svakoga dana na Kosovu svedoci.

Srpska lista je takođe poručila da Srbi sa Kosova i Metohije očekuju od svih opozicionih političkih aktera u Beogradu da pokažu makar minimum odgovornosti prema svojoj državi i prema onima koji žive na Kosovu i Metohiji i da prestanu da na štetu sopstvenog naroda sebi pribavljaju jeftine političke poene.

foto: Filip Plavčić

"Oni neće profitirati ovakvom gnusnom antisrpskom politikom, ali mogu ugroziti živote i opstanak Srba na Kosmetu", saopštila je Srpska lista i navela da laži Boška Obradovića i ostalih samozvanih lidera srpske opozicije ne mogu poništiti ono čemu su svakoga dana na Kosovu svedoci.

Oni kažu i da srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da će predstojeća sednica Skupštine Srbije biti prilika da se najširoj javnosti obelodani šta je sve naša država učinila po pitanju zaštite i opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

"Srbi na KiM iz dana u dan, zato što su za to egzistencijalno zainteresovani, prate šta sve Srbija, nakon godina guranja kosmetskog pitanja pod tepih, čini da bi bio osiguran njihov opstanak na vekovnim ognjištima, i čitava vojska Boška Obradovića ne bi mogla da lažima izbriše rezultate predsednika Vučića", saopštila je Srpska lista.

Oni navode da koliko Obradovićeva reč na Kosovu znači svedoči i činjenica da Obradović ne bi ni lupom mogao da na Kosovu i Metohiji pronađe više od šačice ljudi koji su spremni da podrže suludu politiku dela srpske opozicije okupljene oko Dragana Đilasa.

Obradović je ranije danas ocenio da izveštaj o KiM ne daje odgovore ni na jedno pitanje u vezi sa pregovorima koji su do sada vođeni i dostavio 12 pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića na temu Kosova i Metohije.

"Na osnovu koje platforme je Beograd do sada pregovarao o Kosovu i Metohiji i zašto je sednica na temu KiM zakazana u trenutku kada opozicija bojkotuje skupštinu, da li postoji plan za nastavak pregovora o Kosovu i Metohiji i kada će biti predstavljen javnosti", pita, pored ostalog, Obradović.

Dveri interesuje i zašto se o statusu KiM pregovara pod posredništvom EU i zašto se ova tema ne vrati u SB UN, kao i zašto nisu poništeni inače antiustavni, kako ističe, Briselski sporazumi, koje druga strana ne poštuje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track