OGLASIO SE DAČIĆ: Nisam u Zubinom Potoku, nego u Slovačkoj! Srbija je danima upozoravala na ovakvo nasilje
Foto: Marina Lopičić

na vest da šef diplomatije kreće put kosova

OGLASIO SE DAČIĆ: Nisam u Zubinom Potoku, nego u Slovačkoj! Srbija je danima upozoravala na ovakvo nasilje

Politika -

Nakon što su jedinice ROSU upale na sever Kosmeta, u medijima se pojavila informacija da se ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio za Zubin Potok.

On je međutim za Kurir rekao da se nalazi u Slovačkoj.

- Srbija je već danima upozoravala na ovakvo nasilje, ali su se svi pravili ludi. Srbi su opet meta Tačijevog i Haradinajevog ludila, ali ako neko misli da će Srbija mirno da posmatra svoj narod na Kosovu kako ga napadaju, zastrašuju i ugrožavaju njegov opstanak, grdno se vara. Ovo je velika sramota za međunarodnu zajednicu i mi ćemo nastaviti da ih na to podsećamo - poručio je Dačić.

Podsetimo, u Severnoj Mitrovici jutros u 6.10 časova oglasile su se sirene povodom upada specijalnih albanskih snaga ROSU na sever Kosmeta.

Specijalci ROSU u tri kolone i naoružani dugim cevima uhapsili su jutros najmanje 6 Srba, pripadnika kosovske policije, a potom je stigla vest da je dosad uhapšeno 13 Srba.

Na srpskom severu Kosova od jutros se odvija prava drama, a u Severnoj Mitrovici narod je zbunjen i uplašen izašao na ulice. Uz jezivi zvuk sirena Srbi su okupljeni u samom centru, kod spomenika knezu Lazaru. Sa njima su i predstavnici Srpske liste koji su ostali u Mitrovici i nisu juče prisustvovali sednici Skupštine Srbije o Kosmetu.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track