TAČI PRETI ORUŽANIM SUKOBOM?! Ako ove godine ne zaključimo sporazum sa Srbijom ući ćemo u OPASNU ZONU što može destabilizovati čitav region!
Foto: EPA VALDRIN XHEMA

otvorena provokacija

TAČI PRETI ORUŽANIM SUKOBOM?! Ako ove godine ne zaključimo sporazum sa Srbijom ući ćemo u OPASNU ZONU što može destabilizovati čitav region!

Politika -

Takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je danas da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu

"Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region", preneo je RTK2 na srpskom jeziku Tačijeve reči sa konferencije "Glas naroda o "Velikom finalu".

Tači je ponovio da "nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja" pa je poručuje da je," neophodno biti jedinstven u procesu"

"Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova", kaže Tači.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track