Najnovije vesti

TAČI PRETI ORUŽANIM SUKOBOM?! Ako ove godine ne zaključimo sporazum sa Srbijom ući ćemo u OPASNU ZONU što može destabilizovati čitav region!
Foto: EPA VALDRIN XHEMA

otvorena provokacija

TAČI PRETI ORUŽANIM SUKOBOM?! Ako ove godine ne zaključimo sporazum sa Srbijom ući ćemo u OPASNU ZONU što može destabilizovati čitav region!

Politika

Takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je danas da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu


"Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region", preneo je RTK2 na srpskom jeziku Tačijeve reči sa konferencije "Glas naroda o "Velikom finalu".

 

Tači je ponovio da "nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja" pa je poručuje da je," neophodno biti jedinstven u procesu"

 

"Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova", kaže Tači.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...