VUČIĆ IZ PALATE SRBIJE: Nećemo dozvoliti da naš narod na KiM umire od gladi, ne očekujem ništa od međunarodne zajednice
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

reagovanje

VUČIĆ IZ PALATE SRBIJE: Nećemo dozvoliti da naš narod na KiM umire od gladi, ne očekujem ništa od međunarodne zajednice

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon dodele ugovora o radu diplomcima sa medicinskog fakulteta i srednjih medicinskih škola rekao je da Srbija ne želi da mladi da mladi odlaze iz zemlje.

"Povećanje plata će biti ozbiljno za medicinare", rekao je predsednik.

Osvrnuo se i na situaciju na KiM i nestašici osnovnih namirnica.

"Ozbiljan je problem, bavićemo se time i gledaćemo da pomognemo našem narodu. Ne očekujem ništa od međunarodne zajednice. Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi", rekao je predsednik.

foto: Printscreen

Vučić je rekao da smo zemlju izvačili iz bankrotstva i Srbija ne koristi više ničiji novac.

"Situacija je danas mnogo povoljnija, a da ne opteretimo nove generacije. Beograd se gradi na svakom koraku, nikada više investicija nismo imali, hotela imamo dvostruko više, da ne govorim o broju restorana, pogledajte kako izgleda gradilište Beograda na vodi, prestonica privlači sve više turista, a on je dva puta veći nego li pre šest godina ", rekao je predsednik.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Osvrnuvši se na to što ga napadaju oko investicija, Vučić je rekao da nije prvi put da ga napadaju i da on može da se izbori sa tim.

"I na fakultetu sam neretko bio sam i sukobljavao se sa nekima koji su danas moji drugovi, ne oko politike, nego što sam hteo da učim", rekao je on i dodao da se ne plaši hajki svih onih koji ga napadaju.

"Uopšte me ne interesuje šta ćete da kažete. Neću da ustuknem pred lopovima i pljačkašima. Pravda, istina i ponos su važniji od vaše borbe za foteljom. Postoji jedan koji vas se ne plaši uopšte", rekao je on.

Predsednik je rekao da će stav Venecijanske komisije o crnogorskom Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica komentarisati kada dobije punu pravnu analizu mišljenja tog tela Saveta Evrope, najverovatnije - u petak.

"Imam više informacija o stavu Venecijanske Komisije, ali ću sačekati da dobijem punu pravnu analizu. Dobio sam juče prvu, a dao sam nalog da mi urade punu pravnu analizu i tek kada je budem dobio onda ću moći o tome da govorim", rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Dodao je da veruje da će to biti u petak posle sastanka sa Srbima u regionu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track