EVO KAKO SE ARČI DRŽAVNA IMOVINA! Bastaća baš briga za građane! POMAŽE ĐILASOVU TELEVIZIJU, A SVE O TROŠKU BEOGRAĐANA!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

AFERA Pljačka Starog grada

EVO KAKO SE ARČI DRŽAVNA IMOVINA! Bastaća baš briga za građane! POMAŽE ĐILASOVU TELEVIZIJU, A SVE O TROŠKU BEOGRAĐANA!

Politika -

U kancelarijama opštine Stari grad, koju predvodi Marko Bastać, smešteno je "istureno odeljenje" privatne Radio-televizije Šabac, bliske njegovom partneru u SZS Nebojši Zelenoviću, inače gradonačelniku Šapca

U kancelarijama opštine Stari grad, koju predvodi Marko Bastać, smešteno je "istureno odeljenje" privatne Radio-televizije (RTV) Šabac, otkriva Kurir. Ova lokalna televizija bliska je Bastaćevom partneru u Savezu za Srbiju (SZS) Nebojši Zelenoviću, inače gradonačelniku Šapca.

foto: Kurir

Na trećem spratu

- Bastać je dao državni prostor privatnoj TV Šabac, koja je neskriveno naklonjena Zelenoviću i liderima SZS Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću i Vuku Jeremiću. Napravili su studio u kancelarijama na trećem spratu opštinske zgrade u Makedonskoj ulici. Zaposleni u opštini bili su zaprepašćeni kada su to videli. Kakav interes Beograđani imaju od toga što su opštinski resursi podređeni liderima SZS Đilasu i Zelenoviću?! - priča izbor Kurira i nastavlja:

foto: Kurir

- Zelenović je iz opštinskog budžeta dao RTV Šabac 7,5 miliona dinara. Pa što nisu od tih para zakupili neki poslovni prostor, nego su se udomili u zgradi opštine Stari grad? Ovo je klasična zloupotreba državnih resursa u političke svrhe.

foto: Kurir

Dodvoravanje šefu

Zamenik šefa Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović kaže da je skandalozno što su službene prostorije opštine Stari grad kao prostorije opštinske uprave ustupljene RTV Šabac.

foto: privatna arhiva

- To je najbolji primer da je opština Stari grad zarobljena i podređena isključivo političkim interesima Đilasa i odlazećeg predsednika opštine Bastaća, a ne građanima Starog grada. Bastać je očigledno rešio da se i na ovaj način dodvori svom šefu Đilasu, ne samo čupanjem saobraćajnih znakova i demoliranjem gradskih gradilišta, pa je službene prostorije opštine Stari grad protivzakonito ustupio RTV Šabac kako njegov šef Đilas ne bi morao da putuje van Beograda na snimanje emisija - komentariše Marjanović i poručuje da će, nakon sledećih lokalnih izbora, opština biti vraćena građanima Starog grada "jer ona postoji zbog njih, a ne zbog Đilasa i Bastaća".

Iz opštine Stari grad nisu odgovorili na konkretna pitanja Kurira.

kurir.rs/Biljana Bojić

foto: Printscreen

Neodgovorno poslovanje

"Gale" tone u dugovima

Zbog neodgovornog poslovanja rukovodstva Starog grada, kako je Kurir pisao, produbljena je finansijska kriza u čuvenom Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović". Dugovi rastu, posluje se s gubitkom, često nema novca ni za plate, kredit od 50 miliona dinara se ne otplaćuje, milion evra su komunalni dugovi tog preduzeća. Kako je naš list pisao, muljaju i sa izdavanjem lokala koji su u vlasništvu Grada Beograda. Poslovni prostor se, naime, izdaje po bagatelnim cenama, a većinu kirija na kraju i ne naplate. Račun centra je čak bio u blokadi, i to 15 radnih dana, a kapital preduzeća je od 2,2 milijarde dinara iz 2013. pao na 1,7 milijardi dinara 2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track