ĐUKANOVIĆ UDARIO NA KORUMPIRANE SABORCE I ŠOKIRAO SRBIJU: Neki naprednjaci treba da se smene ili uhapse, oni ne smeju da budu jači od sistema!
Foto: Ana Paunković

Poziv

ĐUKANOVIĆ UDARIO NA KORUMPIRANE SABORCE I ŠOKIRAO SRBIJU: Neki naprednjaci treba da se smene ili uhapse, oni ne smeju da budu jači od sistema!

Politika -

Poslanik SNS pozvao na odlučniju borbu stranačkih kolega koji su, uprkos kritikama Aleksandra Vučića, nastavili sa starom praksom jer su videli da nema nikakvih posledica

Srpska napredna stranka klizi ka scenariju da postane preduzeće kao DS dok je vladao upravo zbog funkcionera koje je nedavno brutalno obeležio Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora, upozorava naprednjak Vladimir Đukanović i poziva predsednika SNS na odlučniju borbu protiv svih bahatih i korumpiranih likova koji su posle kritika nastavili sa starom praksom jer su videli da nema nikakvih posledica.

Ko je jači

- Javnost mora jasno da vidi - ili će Vučić pokazati odlučnost prema osobama koje je prozvao, ili da znamo da su oni daleko jači od čitavog sistema, pa da mi ostali ne ispadamo budale. Elem, ako je istina sve ono što je u "Šumicama" Vučić izgovorio, a nema dileme da jeste, red je da prozvani najhitnije budu smenjeni i imenom i prezimenom prozvani, da bude obelodanjeno šta su radili, pa čak neki od njih i da budu uhapšeni, o čemu svakako tužilaštvo ima zadnju reč - naveo je poslanik SNS i objavio da suspenduje sve svoje stranačke aktivnosti jer ne želi da se bori za one koje je Vučić "direktno prozvao za najgore moguće bestidnosti".

Ovakav istup, prema oceni političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, trebalo bi shvatiti kao ozbiljan signal da može da usledi naprednjačka perestrojka.

Provetravanje

- Posle sedam godina vlasti SNS i dominacije na političkoj sceni ne bi bilo loše da se provetri stranka od svih problematičnih kadrova, kako ne bi doživeli sudbinu DS, koji je sinonim za korupciju i da im samo u onom "žuti lopovi" promene boju. Za to je neophodna volja vrha SNS i besprekoran rad državnih organa. Ako se sad ne povuče crta, pre ili kasnije svi mogu biti na tapetu - ocenjuje Stanković i zaključuje:

foto: Kurir

- Neophodno je napraviti rez, poslati jasnu poruku funkcionerima da Srbija ne sme da bude plen, a oni da se skrivaju iza popularnosti lidera. Ako sve ostane na nivou najave, biće kontraproduktivno i da stranka dođe na loš glas.

Vučić je na sednici GO SNS pre oko mesec dana najavio smene u stranci i poručio svojim funkcionerima da neće da gleda njihovo luksuziranje.

B. Bojić/Foto: Ana Paunković

Miloš Vučević

Razumem rezigniranost, Vučić ima viziju

foto: Stefan Jokić

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže za Kurir da razume Đukanovićevu rezigniranost, ali je siguran da Vučić veoma dobro zna ko i koliko radi za stranku, da ima viziju kako će se SNS razvijati u daljem periodu: - Mislim na najavu da će stranka otvoriti vrata novim licima, mladim kadrovima i pre svega biti još direktnije povezana s narodom, dostupna građanima. Mislim da Đukanović treba da nastavi svoj rad u stranci kao dokazano iskren i odan član.

Zorana Mihajlović

Neverovatno, ali došao je dan da podržim stav Đukanovića

foto: Ana Paunković

- Najiskrenije, nisam verovala da će doći dan kada ću potpuno podržati sve ono što je napisao Vladimir Đukanović. Ali samo s jednom malom razlikom, jer smatram da su većina u SNS oni koji nalaze rešenja i daju rezultat, a ne oni koji samo traže izgovor da odustanu - kaže članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track