Najnovije vesti

MARKO ĐURIĆ POVODOM HAPŠENJA SRBINA NA JARINJU: Posle obraćanja Vučića, na Kosovu počela hajka na Srbe
Ilustracija, Foto: Beta, Dragan Gojić

zastrašivanje

MARKO ĐURIĆ POVODOM HAPŠENJA SRBINA NA JARINJU: Posle obraćanja Vučića, na Kosovu počela hajka na Srbe

Politika

BEOGRAD - Na administrativnom prelazu Jarinje u subotu u popodnevnim satima privremene prištinske institucije uhapsile su Srbina Gorana Stanišića, pod optužbom za navodne ratne zločine, saopštila je Kancelarija za KiM, a direktor Kancelarije Marko Đurć kaže da je posle obraćanja predsednika Srbije počela očekivana hajka na Srbe.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen pred svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

 

Goran Stanišić je raseljeno lice sa KiM i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, u kom živi i Bogdan Mitrović - simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosmetskih Albanaca.

 

Stanišić je često dolazio na Kosovo i Metohiju, poslednji put pre mesec dana, i do juče nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza, ističe direktor Kancelarije za KiM.

 

"Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima", istakao je Đurić.

 

Hapšenje Stanišića je još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito severa Kosova i Metohije.

 

Svi oni kojima je to cilj moraju da znaju da ni ovaj, kao ni brojni slični raniji pokušaji, neće slomiti čvrstu volju srpskog naroda da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz snažnu podršku svoje države Srbije, navodi se u saopštenju.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/Arhivska fotografija

Đurić je najoštrije osudio hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija, i zatražio njegovo hitno puštanje na slobodu.

 

Kancelarija za KiM i Republika Srbija, dodao je, obezbedili su svu pravnu pomoć porodici Stanišić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...