Šokantno svedočenje sina komandanta Vojske Republike Srpske: Mog oca su trovali
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Šokantno svedočenje sina komandanta Vojske Republike Srpske: Mog oca su trovali

Politika -

"Ratko Mladić hteo je da zaustavi "Oluju", ali je u tome sprečen, jer su pokušali da ga ubiju", tvrdi njegov sin Darko Mladić, te ističe da je, pored generala, bio ozbiljno ugrožen i Ratkov lični sekretar, koji je naprasno, nekoliko dana pre zločinačke akcije avgusta 1995. godine dobio opasnu mišju groznicu.

"Bilo je sasvim jasno", ističe Darko Mladić, "da nije reč o slučajnosti".

"Neko je očigledno pokušao mog oca da onesposobi i spreči ga da odbrani Srbe. Da sam hteo da kažem ko, o tome bih i ranije govorio. Jednostavno, neću ulaziti u sprekulacije zato što sam odgovoran čovek", napominje Mladićev sin.

Darko Mladić nema nikakvu dilemu da je njegov otac otrovan.

"Kad je "Oluja" krenula, pokušan je atentat na generala Mladića, što se malo zna. On je tada završio u bolnici, ali izgleda da je tada imao i prvi moždani udar, za koji mi pretpostavljamo da je bio posledica trovanja. Trebalo je da sedne u jedan helikopter i krene na to ratište, ali mu je pozlilo. Posle smo pričali i on kaže, da je seo u taj helikopter, verovatno živ ne bi stigao. Posle smo prepoznali da su to bili i simptomi moždanog udara, koji je on na nogama izneo. Na kraju se to završilo u bubregu. Uglavnom, prvih dana "Oluje" bio je zdravstveno onesposobljen. Tek posle, kada se uključio, počelo je i ono vraćanje hrvatske vojske sa nekih dostignutih položaja, međutim, tad je bilo kasno", zaključuje Darko.

(Kurir.rs/Srpski Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track